Zapečená špagetová dýně se špenátem

Zapečená špagetová dýně se špenátem

Zelenina 1633 Poslední aktualizace: Sep 22, 2019 Vytvořeno: Sep 22, 2019
Zapečená špagetová dýně se špenátem
  • Serves: 4 People
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: 1 hodina
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Střední
Vytisknout

Dietní lehce stravitelné jídlo.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Dýni opláchněte a podélně rozkrojte.
  2. Všechna semínka vydlabejte, potřete řeznou plochu olejem a položte řeznou plochou na plech.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě cca 35 minut na 200 °C.
  4. V mezičase rozehřejte máslo, zasypte hladkou moukou a vytvořte světlou jíšku.
  5. Zalijte mlékem, osolte a za stálého míchání přiveďte k varu.
  6. Vařte 15 minut.
  7. Větší část nahrubo nastrouhaného sýru vmíchejte do vychladlé bešamelové omáčky, přisypte špenát a prolisovaný česnek.
  8. Dýňovou dužninu zlehka načechrejte vidličkou a zalijte výše uvedenou směsí.
  9. Promíchejte s dýňovou dužninou, posypte zbytkem sýru a dejte na 15 minut zapéct.
  10. Zapečenou dýni můžete podávat samotnou nebo s vařenými bramborami.

Zapečená špagetová dýně se špenátem



  • Serves: 4 People
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: 1 hodina
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Střední

Dietní lehce stravitelné jídlo.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Dýni opláchněte a podélně rozkrojte.
  2. Všechna semínka vydlabejte, potřete řeznou plochu olejem a položte řeznou plochou na plech.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě cca 35 minut na 200 °C.
  4. V mezičase rozehřejte máslo, zasypte hladkou moukou a vytvořte světlou jíšku.
  5. Zalijte mlékem, osolte a za stálého míchání přiveďte k varu.
  6. Vařte 15 minut.
  7. Větší část nahrubo nastrouhaného sýru vmíchejte do vychladlé bešamelové omáčky, přisypte špenát a prolisovaný česnek.
  8. Dýňovou dužninu zlehka načechrejte vidličkou a zalijte výše uvedenou směsí.
  9. Promíchejte s dýňovou dužninou, posypte zbytkem sýru a dejte na 15 minut zapéct.
  10. Zapečenou dýni můžete podávat samotnou nebo s vařenými bramborami.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.