Hovězí guláš

Hovězí guláš

Omáčky 22260 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Hovězí guláš
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Rádi byste si pochutnali na výborném hovězím guláši a sháníte jednoduchý recept na jeho přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož na tomto místě najdete recept na hovězí guláš.

Pár rad před vařením:

Maso před přípravou oplachujeme pod tekoucí vodou a sušíme utěrkou. Maso krájíme napříč svalových vláken – rychleji se tak udusí a je křehčí. Maso před dušením prudce opečeme, aby se stáhla vrchní vrstva masa, čímž se šťáva nevyluhuje a maso se nevysuší.

Maso dusíme pod dobře přiléhající pokličkou. Tak se maso nevysuší.
Někteří kuchaři doporučují přikryté maso dusit v troubě.
Maso při dušení podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Povrch masa však přeléváme jen šťávou z masa, ne vodou. Tekutiny nedáváme mnoho, protože jinak se maso nedusí, ale vaří.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme do světležluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso.
  2. Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostatní koření.
  3. Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo polévky.
  4. Když maso dostatečně změkne, necháme šťávu dostatečně vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu.
  5. Pak teprve přilijeme polévku a povaříme.
  6. Jako přílohu můžete použít: brambory, noky, těstoviny, rýže, knedlíky, chléb a housky

Hovězí guláš



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Rádi byste si pochutnali na výborném hovězím guláši a sháníte jednoduchý recept na jeho přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož na tomto místě najdete recept na hovězí guláš.

Pár rad před vařením:

Maso před přípravou oplachujeme pod tekoucí vodou a sušíme utěrkou. Maso krájíme napříč svalových vláken – rychleji se tak udusí a je křehčí. Maso před dušením prudce opečeme, aby se stáhla vrchní vrstva masa, čímž se šťáva nevyluhuje a maso se nevysuší.

Maso dusíme pod dobře přiléhající pokličkou. Tak se maso nevysuší.
Někteří kuchaři doporučují přikryté maso dusit v troubě.
Maso při dušení podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Povrch masa však přeléváme jen šťávou z masa, ne vodou. Tekutiny nedáváme mnoho, protože jinak se maso nedusí, ale vaří.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme do světležluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso.
  2. Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostatní koření.
  3. Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo polévky.
  4. Když maso dostatečně změkne, necháme šťávu dostatečně vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu.
  5. Pak teprve přilijeme polévku a povaříme.
  6. Jako přílohu můžete použít: brambory, noky, těstoviny, rýže, knedlíky, chléb a housky

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.