Aglio olio. Jednoduché špagety, které vás nadchnou

Aglio olio. Jednoduché špagety, které vás nadchnou

Těstoviny & rizota 1792 Poslední aktualizace: Oct 10, 2021 Vytvořeno: Oct 10, 2021
Aglio olio. Jednoduché špagety, které vás nadchnou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Patří mezi nejjednodušeji připravované jídla, ale stejně si je zamilujete. O co se jedná? Jsou to špagety aglio olio! Na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin, které dost možná doma máte. Příprava vám zabere pár minut a pochutná si celá rodina. Jsou vhodné také pro vegany, pokud tedy vynecháte sýr.
Aglio olio si zamilujete. A to hlavně ve dnech, kdy se vám zrovna dvakrát vařit nechce, nebo nemáte čas. Hotovo budete mít doslova za pár minut a pak už si můžete jen vychutnávat. Jejich výhoda spočívá v tom, že suroviny doma najde opravdu každý. Tahle vylepšená verze obsahuje také podušená rajčata, které ale můžete vynechat. Protože ty pravé aglio olio obsahují pouze olivový olej, česnek, chilli a petržel. Ale my chceme trošku víc!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si najemno nakrájíme česnek, který jemně opečeme na olivovém oleji.
  2. Následně přidáme nakrájená rajčata, na které nasypeme petrželovou nať a trochu chilli.
  3. Rajčata necháme chvíli podusit pod pokličkou a následně vzniklou směs zamícháme do uvařených špaget.
  4. Přidáme pár lžic olivového oleje, osolíme, opepříme a pokud je potřeba, tak přidáme špetku chilli.
  5. Servírujeme do misek a podáváme posypané parmezánem.

Aglio olio. Jednoduché špagety, které vás nadchnou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Patří mezi nejjednodušeji připravované jídla, ale stejně si je zamilujete. O co se jedná? Jsou to špagety aglio olio! Na jejich přípravu potřebujete jen pár surovin, které dost možná doma máte. Příprava vám zabere pár minut a pochutná si celá rodina. Jsou vhodné také pro vegany, pokud tedy vynecháte sýr.
Aglio olio si zamilujete. A to hlavně ve dnech, kdy se vám zrovna dvakrát vařit nechce, nebo nemáte čas. Hotovo budete mít doslova za pár minut a pak už si můžete jen vychutnávat. Jejich výhoda spočívá v tom, že suroviny doma najde opravdu každý. Tahle vylepšená verze obsahuje také podušená rajčata, které ale můžete vynechat. Protože ty pravé aglio olio obsahují pouze olivový olej, česnek, chilli a petržel. Ale my chceme trošku víc!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si najemno nakrájíme česnek, který jemně opečeme na olivovém oleji.
  2. Následně přidáme nakrájená rajčata, na které nasypeme petrželovou nať a trochu chilli.
  3. Rajčata necháme chvíli podusit pod pokličkou a následně vzniklou směs zamícháme do uvařených špaget.
  4. Přidáme pár lžic olivového oleje, osolíme, opepříme a pokud je potřeba, tak přidáme špetku chilli.
  5. Servírujeme do misek a podáváme posypané parmezánem.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.