- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Langoše jsou oblíbenou pochoutkou malých i velkých, kterou lze koupit na většině velkých kulturních akcí. Ač na takových místech jsou tyto dobroty smaženy na mnohokrát přepáleném tuku a tak nejsou úplně zdravou pochoutkou. Pokud ovšem langoše máte rádi, můžete si je jednoduše udělat doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Do vlažného mléka nasypeme, případně rozdrobíme (pokud máme čerstvé) droždí a přidáme také cukr.
- Necháme 5 - 10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
- Mezitím do mouky přimícháme sůl.
- Posléze přidáme také kvásek a buď ručním šlehačem, v kuchyňském robotu nebo i v domácí pekárně vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
- Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
- Mezitím si rozpálíme olej, doporučuji větší množství oleje či je možné použít i fritézu.
- Pak už jen nakynutá kolečka roztáhneme do stran a osmažíme.
- Pak už je stačí si langoše dotvořit dle vlastní chuti.
- Např. pár stroužků česneku smíchat s troškou soli a oleje, langoše potřít, posypat nastrouhaným sýrem a nahoru dát kečup.
Domácí langoše
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Langoše jsou oblíbenou pochoutkou malých i velkých, kterou lze koupit na většině velkých kulturních akcí. Ač na takových místech jsou tyto dobroty smaženy na mnohokrát přepáleném tuku a tak nejsou úplně zdravou pochoutkou. Pokud ovšem langoše máte rádi, můžete si je jednoduše udělat doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Do vlažného mléka nasypeme, případně rozdrobíme (pokud máme čerstvé) droždí a přidáme také cukr.
- Necháme 5 - 10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
- Mezitím do mouky přimícháme sůl.
- Posléze přidáme také kvásek a buď ručním šlehačem, v kuchyňském robotu nebo i v domácí pekárně vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
- Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
- Mezitím si rozpálíme olej, doporučuji větší množství oleje či je možné použít i fritézu.
- Pak už jen nakynutá kolečka roztáhneme do stran a osmažíme.
- Pak už je stačí si langoše dotvořit dle vlastní chuti.
- Např. pár stroužků česneku smíchat s troškou soli a oleje, langoše potřít, posypat nastrouhaným sýrem a nahoru dát kečup.
Mohlo by se vám také líbit