Domácí langoše

Moučník 587 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Sep 01, 2019
Domácí langoše
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou malých i velkých, kterou lze koupit na většině velkých kulturních akcí. Ač na takových místech jsou tyto dobroty smaženy na mnohokrát přepáleném tuku a tak nejsou úplně zdravou pochoutkou. Pokud ovšem langoše máte rádi, můžete si je jednoduše udělat doma.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka nasypeme, případně rozdrobíme (pokud máme čerstvé) droždí a přidáme také cukr.
  2. Necháme 5 - 10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
  3. Mezitím do mouky přimícháme sůl.
  4. Posléze přidáme také kvásek a buď ručním šlehačem, v kuchyňském robotu nebo i v domácí pekárně vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
  5. Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
  6. Mezitím si rozpálíme olej, doporučuji větší množství oleje či je možné použít i fritézu.
  7. Pak už jen nakynutá kolečka roztáhneme do stran a osmažíme.
  8. Pak už je stačí si langoše dotvořit dle vlastní chuti.
  9. Např. pár stroužků česneku smíchat s troškou soli a oleje, langoše potřít, posypat nastrouhaným sýrem a nahoru dát kečup.

Domácí langoše



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou malých i velkých, kterou lze koupit na většině velkých kulturních akcí. Ač na takových místech jsou tyto dobroty smaženy na mnohokrát přepáleném tuku a tak nejsou úplně zdravou pochoutkou. Pokud ovšem langoše máte rádi, můžete si je jednoduše udělat doma.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka nasypeme, případně rozdrobíme (pokud máme čerstvé) droždí a přidáme také cukr.
  2. Necháme 5 - 10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
  3. Mezitím do mouky přimícháme sůl.
  4. Posléze přidáme také kvásek a buď ručním šlehačem, v kuchyňském robotu nebo i v domácí pekárně vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
  5. Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
  6. Mezitím si rozpálíme olej, doporučuji větší množství oleje či je možné použít i fritézu.
  7. Pak už jen nakynutá kolečka roztáhneme do stran a osmažíme.
  8. Pak už je stačí si langoše dotvořit dle vlastní chuti.
  9. Např. pár stroužků česneku smíchat s troškou soli a oleje, langoše potřít, posypat nastrouhaným sýrem a nahoru dát kečup.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.