Příprava masa na grilování

Příprava masa na grilování

abstract-1238657_128011.jpg

Příprava masa na grilování

Jelikož je grilovací sezóna v plném proudu a Vy samozřejmě chcete být na svoje naložené maso právoplatně hrdí, připravili jsme pro Vás pár rad, jak zlepšit chuť masa a na grilování zaujmout svými kulinářskými schopnostmi.

Teplota

První a velice důležitá rada je správná teplota masa. Pokud připravujete maso den předem, je jasné, že přes noc dáte již naložené maso v misce do lednice, avšak pokud máte s Vašimi přáteli stanovený konkrétní čas, je dobré maso vyndat z lednice dříve, aby mělo pokojovou teplotu a všechny chutě byly přesně takové, jaké je chceme mít.

Doba naložení masa

Další důležitá věc, která je úzce spjata s teplotou je doba, jak dlouho je maso naložené. Snažte se za každou cenu nechat maso aspoň nějaký čas naložené, také kvůli chutím. Chutě se pak do masa krásně vstřebají a všichni Vaši přátelé budou z vašich kulinářských schopností naprosto nadšení.

Maso by mělo být naložené aspoň 24 hodin, pokud nemáte možnost, tak aspoň jeden večer před grilováním.

Koření

Při výběru koření nebudeme doporučovat konkrétní styl, jelikož každý má jiné chutě a někdo nejí něco a druhý zas nic. Můžeme však různá koření doporučit, a to konkrétně koření bez soli, jelikož sůl by z masa vytáhla vodu, což mi nechceme. Proto maso solíme až na grilu. Nebojte se také olivového oleje, pěkně zvýrazní chuť. Z vlastní zkušenosti vím, že neuškodí dát do zálevu také trochu čerstvých bylinek, ne jen kupované v sáčku, výborný je třeba libeček.

Příprava

Na určité typy mas je také velmi vhodné použít paličku na maso, když docílíme toho, aby maso bylo aspoň přibližně rovnoměrně vysoké, bude mnohem více chutné, hlavně se také nemůže stát, že by maso někde bylo nedopečené.

Výběr masa

V poslední řadě, a to je ta nejdůležitější rada, vybírejte maso od řezníka! Obrovské krámy, kde najdete všechno od vidliček, až po sádrokarton jsou sice vhodné na víkendové nakupování, avšak pravého řezníka tam nenajdete, navíc také kvalita masa nebude odpovídat tomu, jako by maso bylo koupeno od řeznického mistra. Pokud máte maso, které když jste kupovali tak Vás zabolelo v peněžence, je to to správné na grilování. V takovém případě není ani nutné utrácet za zbytečné marinády.

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.