- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Připravte si k obědu oblíbenou českou letní klasiku! Kynuté knedlíky s čerstvými borůvkami. Nemáte už v lednici zásoby a do sběru ještě daleko? Vyzkoušejte alternativu s kanadskými borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou, která vám vydrží ve spíži celoročně. A co budete na přípravu potřebovat? Tady je seznam:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte suché suroviny. Mouku prosejte a ve středu udělejte důlek. Přidejte lžíci cukru.
- Mezitím si na sporáku ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné, nikoliv horké.
- Vlažné mléko nalijte do důlku a přidejte i rozdrobené kvasnice.
- Vše přikryjte utěrkou a nechte v teple vzejít kvásek. Trvá to cca 15-30 minut.
- Kvásek postupně kontrolujte, ať vám nepřeteče. Až bude kvásek hotový, můžete pokračovat.
- Ke kvásku pak přidejte ještě žloutek a sůl a vše důkladně prohnětejte na pomoučněném válu.
- Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny mísy.
- Hotové těsto ještě znovu překryjte utěrkou a nechte znovu kynout v teple.
- Až těsto zdvojnásobí svůj objem, rozválejte ho a vykrajujte stejné čtverce.
- Čtverce postupně plňte čerstvými borůvkami nebo marmeládou.
- Poté rohy čtverců spojte a uválejte kulatý tvar knedlíků.
- Knedlíky pak dejte do napařovacího hrnce. Pod síto nalijte vodu a přiveďte k varu.
- Plněné knedlíky můžete vařit i na páře, případně je ještě lehce opéct na pánvičce.
- Podávejte přelité teplým máslem, posypané cukrem moučka a tvrdým tvarohem.
- Výborné jsou také s opraženou strouhankou a dají se i zamrazit.
- Podle toho receptu připravíte okolo 25-30 knedlíků, množství se dá upravit.
Kynuté borůvkové knedlíky
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Připravte si k obědu oblíbenou českou letní klasiku! Kynuté knedlíky s čerstvými borůvkami. Nemáte už v lednici zásoby a do sběru ještě daleko? Vyzkoušejte alternativu s kanadskými borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou, která vám vydrží ve spíži celoročně. A co budete na přípravu potřebovat? Tady je seznam:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravte suché suroviny. Mouku prosejte a ve středu udělejte důlek. Přidejte lžíci cukru.
- Mezitím si na sporáku ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné, nikoliv horké.
- Vlažné mléko nalijte do důlku a přidejte i rozdrobené kvasnice.
- Vše přikryjte utěrkou a nechte v teple vzejít kvásek. Trvá to cca 15-30 minut.
- Kvásek postupně kontrolujte, ať vám nepřeteče. Až bude kvásek hotový, můžete pokračovat.
- Ke kvásku pak přidejte ještě žloutek a sůl a vše důkladně prohnětejte na pomoučněném válu.
- Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny mísy.
- Hotové těsto ještě znovu překryjte utěrkou a nechte znovu kynout v teple.
- Až těsto zdvojnásobí svůj objem, rozválejte ho a vykrajujte stejné čtverce.
- Čtverce postupně plňte čerstvými borůvkami nebo marmeládou.
- Poté rohy čtverců spojte a uválejte kulatý tvar knedlíků.
- Knedlíky pak dejte do napařovacího hrnce. Pod síto nalijte vodu a přiveďte k varu.
- Plněné knedlíky můžete vařit i na páře, případně je ještě lehce opéct na pánvičce.
- Podávejte přelité teplým máslem, posypané cukrem moučka a tvrdým tvarohem.
- Výborné jsou také s opraženou strouhankou a dají se i zamrazit.
- Podle toho receptu připravíte okolo 25-30 knedlíků, množství se dá upravit.
Mohlo by se vám také líbit