Sněhové pusinky

Sněhové pusinky
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: medium
Tisk

Pokud bloumáte, co udělat s nepotřebnými bílky, které zbydou z lineckého, využijte je právě na nadýchané sladké pusinky. Zde platí velmi jednoduché pravidlo – na jeden bílek potřebujeme 50g cukru.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme na nejvyšší rychlost, dokud se z nich nestane tuhá hmota.
  2. Poté po malých dávkách přisypáváme cukr a stále mícháme.
  3. Připravíme si plech s pečicím papírem a buď lžičkou, či zdobícím pytlíkem tvarujeme malé pusinky.
  4. Poté je umístíme do trouby, kde je budeme vysušovat.
  5. Nejdříve dvacet minut na 150°C, poté ubereme jen na 50°C a ještě pár desítek minut sušíme.
  6. Pusinky jsou poté krásně křupavé a nadýchané, prostě chuť vánoc.
  7. To už je z nejznámějších vánočních receptů vše, rozhodně s pečením neotálejte a nějaký zkuste, vykouzlíte všem úsměv na tváři. Inu, kdo by odmítl delikatesní cukroví?

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář