- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Pokud bloumáte, co udělat s nepotřebnými bílky, které zbydou z lineckého, využijte je právě na nadýchané sladké pusinky. Zde platí velmi jednoduché pravidlo – na jeden bílek potřebujeme 50g cukru.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Bílky šleháme na nejvyšší rychlost, dokud se z nich nestane tuhá hmota.
- Poté po malých dávkách přisypáváme cukr a stále mícháme.
- Připravíme si plech s pečicím papírem a buď lžičkou, či zdobícím pytlíkem tvarujeme malé pusinky.
- Poté je umístíme do trouby, kde je budeme vysušovat.
- Nejdříve dvacet minut na 150°C, poté ubereme jen na 50°C a ještě pár desítek minut sušíme.
- Pusinky jsou poté krásně křupavé a nadýchané, prostě chuť vánoc.
- To už je z nejznámějších vánočních receptů vše, rozhodně s pečením neotálejte a nějaký zkuste, vykouzlíte všem úsměv na tváři. Inu, kdo by odmítl delikatesní cukroví?
Sněhové pusinky
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Pokud bloumáte, co udělat s nepotřebnými bílky, které zbydou z lineckého, využijte je právě na nadýchané sladké pusinky. Zde platí velmi jednoduché pravidlo – na jeden bílek potřebujeme 50g cukru.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Bílky šleháme na nejvyšší rychlost, dokud se z nich nestane tuhá hmota.
- Poté po malých dávkách přisypáváme cukr a stále mícháme.
- Připravíme si plech s pečicím papírem a buď lžičkou, či zdobícím pytlíkem tvarujeme malé pusinky.
- Poté je umístíme do trouby, kde je budeme vysušovat.
- Nejdříve dvacet minut na 150°C, poté ubereme jen na 50°C a ještě pár desítek minut sušíme.
- Pusinky jsou poté krásně křupavé a nadýchané, prostě chuť vánoc.
- To už je z nejznámějších vánočních receptů vše, rozhodně s pečením neotálejte a nějaký zkuste, vykouzlíte všem úsměv na tváři. Inu, kdo by odmítl delikatesní cukroví?
Mohlo by se vám také líbit