Perníčky (s polevou)

Perníčky (s polevou)

Cukroví 1492 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Perníčky (s polevou)
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Perníčky jsou nedílnou součástí vánoc a adventu vůbec. Tak si napečte dostatečnou zásobu!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme nejprve mouku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva.
  2. Dále přimícháme rozpuštěné máslo a vejce s medem.
  3. Mícháme, dokud nevznikne hustší, ale stále vláčné těsto.
  4. Necháme ho přibližně hodinu odpočívat v ledničce či na chladném místě.
  5. Poté těsto rozválíme na tenčí placku a vykrajovátky vytvoříme perníčky různých tvarů.
  6. Potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C po dobu 15 minut, každá trouba peče jinak, tak musíte perníky hlídat, abyste je nepřipálili.
  7. Zatímco perníčky chladnou, smícháme cukr a horkou vodu.
  8. Přikápneme citron a mícháme, dokud nevznikne hustší pasta, do které můžeme přidat i potravinářské barvivo.
  9. Perníčky nazdobíme a polevu necháme zaschnout.
  10. Tyto jsou ihned měkké, takže můžete rovnou podávat.

Perníčky (s polevou)



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Perníčky jsou nedílnou součástí vánoc a adventu vůbec. Tak si napečte dostatečnou zásobu!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme nejprve mouku, cukr, perníkové koření a prášek do pečiva.
  2. Dále přimícháme rozpuštěné máslo a vejce s medem.
  3. Mícháme, dokud nevznikne hustší, ale stále vláčné těsto.
  4. Necháme ho přibližně hodinu odpočívat v ledničce či na chladném místě.
  5. Poté těsto rozválíme na tenčí placku a vykrajovátky vytvoříme perníčky různých tvarů.
  6. Potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C po dobu 15 minut, každá trouba peče jinak, tak musíte perníky hlídat, abyste je nepřipálili.
  7. Zatímco perníčky chladnou, smícháme cukr a horkou vodu.
  8. Přikápneme citron a mícháme, dokud nevznikne hustší pasta, do které můžeme přidat i potravinářské barvivo.
  9. Perníčky nazdobíme a polevu necháme zaschnout.
  10. Tyto jsou ihned měkké, takže můžete rovnou podávat.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.