- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Francouzsky recept na bylinkové koláčky jsem podědila po své babičce, která se ve Francii narodila. Je to rodinný klenot, který koluje napříč generacemi a stále se u nás těší velké oblibě. Levný, chutný a vynikající koláček s přídavkem sušených bylinek určitě zaujme i vás.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve velké nádobě smícháme mouku se solí, máslem a vodou.
- Vytvoří se nám hrudkovité těsto připomínající drobenku.
- Přidáme bylinky a znovu prohněteme nejlépe rukou.
- Z těsta poté tvoříme kuličky, které vmačkáme do formy na muffiny.
- Takkto připravené necháme odpočívat alespoň hodinu v chladu. Poté posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do trouby na 20 minut při 170 °C.
- Hotové koláčky můžeme posypat moučkovým cukrem. Ano, čtěte správně! Výborně tak vynikne chuť bylinek a podpoří se tak i omamná vůně čerstvě upečených koláčků. Dobrou chuť.
Podzimní hit - bylinkové koláčky
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Francouzsky recept na bylinkové koláčky jsem podědila po své babičce, která se ve Francii narodila. Je to rodinný klenot, který koluje napříč generacemi a stále se u nás těší velké oblibě. Levný, chutný a vynikající koláček s přídavkem sušených bylinek určitě zaujme i vás.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve velké nádobě smícháme mouku se solí, máslem a vodou.
- Vytvoří se nám hrudkovité těsto připomínající drobenku.
- Přidáme bylinky a znovu prohněteme nejlépe rukou.
- Z těsta poté tvoříme kuličky, které vmačkáme do formy na muffiny.
- Takkto připravené necháme odpočívat alespoň hodinu v chladu. Poté posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do trouby na 20 minut při 170 °C.
- Hotové koláčky můžeme posypat moučkovým cukrem. Ano, čtěte správně! Výborně tak vynikne chuť bylinek a podpoří se tak i omamná vůně čerstvě upečených koláčků. Dobrou chuť.
Mohlo by se vám také líbit