Podzimní hit - bylinkové koláčky

Moučník 193 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Podzimní hit - bylinkové koláčky
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Francouzsky recept na bylinkové koláčky jsem podědila po své babičce, která se ve Francii narodila. Je to rodinný klenot, který koluje napříč generacemi a stále se u nás těší velké oblibě. Levný, chutný a vynikající koláček s přídavkem sušených bylinek určitě zaujme i vás.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké nádobě smícháme mouku se solí, máslem a vodou.
  2. Vytvoří se nám hrudkovité těsto připomínající drobenku.
  3. Přidáme bylinky a znovu prohněteme nejlépe rukou.
  4. Z těsta poté tvoříme kuličky, které vmačkáme do formy na muffiny.
  5. Takkto připravené necháme odpočívat alespoň hodinu v chladu. Poté posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do trouby na 20 minut při 170 °C.
  6. Hotové koláčky můžeme posypat moučkovým cukrem. Ano, čtěte správně! Výborně tak vynikne chuť bylinek a podpoří se tak i omamná vůně čerstvě upečených koláčků. Dobrou chuť.

Podzimní hit - bylinkové koláčky



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Francouzsky recept na bylinkové koláčky jsem podědila po své babičce, která se ve Francii narodila. Je to rodinný klenot, který koluje napříč generacemi a stále se u nás těší velké oblibě. Levný, chutný a vynikající koláček s přídavkem sušených bylinek určitě zaujme i vás.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké nádobě smícháme mouku se solí, máslem a vodou.
  2. Vytvoří se nám hrudkovité těsto připomínající drobenku.
  3. Přidáme bylinky a znovu prohněteme nejlépe rukou.
  4. Z těsta poté tvoříme kuličky, které vmačkáme do formy na muffiny.
  5. Takkto připravené necháme odpočívat alespoň hodinu v chladu. Poté posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do trouby na 20 minut při 170 °C.
  6. Hotové koláčky můžeme posypat moučkovým cukrem. Ano, čtěte správně! Výborně tak vynikne chuť bylinek a podpoří se tak i omamná vůně čerstvě upečených koláčků. Dobrou chuť.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.