Tvarohové knedlíky podle prababičky

Tvarohové knedlíky podle prababičky
  • Počet porcí: 4 Porce
  • Doba přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Vytisknout

Toto je jeden z těch receptů, který vás okouzlí kombinací jednoduchosti a lahodného výsledku. Z minima surovin, které nemusíte vážit, si za pár minut připravíte lahodný oběd z receptářů našich prababiček. Tyto knedlíky jsou specifické svou jemnou chutí a tím, že ovoce nenajdete uvnitř, ale přidává se až na hotové knedlíky na talíři. Nejlépe jim sluší drobné ovoce (pokud není zrovna jeho sezóna, může být rozmrazené, nebo kompotované).

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte tvaroh, vejce, strouhanku, krupici a rozpuštěné máslo.
  2. Vznikne polotuhé těsto, ze kterého utvoříte válečky.
  3. Válečky rovnoměrně rozkrájejte na dílky, které vytvarujete do kuliček.
  4. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Podáváme podle chuti se zakysanou smetanou, rozpuštěným máslem a cukrem.
  6. Po vyplavání knedlíků na povrch vyjměte jeden z vody a rozkrojte uprostřed.
  7. Pokud je těsto ještě trochu syrové, vařte knedlíky ještě alespoň 2 minuty.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář