Babiččin tradiční recept na palačinky s marmeládou.

Babiččin tradiční recept na palačinky s marmeládou.
  • Serves: 4 People
  • Čas přípravy: 10
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Dnes si řekneme jak připravit nejlepší palačinky dle starého tradičního rodinného receptu.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky rozbijeme vajíčka a přidáme podle chuti 1-3 polévkových lžic cukru (pokud nevíme, dáváme dvě) A špetku soli.
  2. Přidáme půl litru mléka, 2 polévkové lžíce oleje
  3. Dále přimícháme dvě čajové lžičky prášku do pečiva a 200g mouky.
  4. Dáme nahřát pánev a potřeme ji olejem. Zatím promícháme těsto do tekuté podoby.
  5. Po pár minutách podle velikosti pánve nabereme těsto a nalijeme. Spodní stranu děláme do zlatova, poté otočíme a ještě několik sekund děláme stranu druhou. (Pokud se těsto láme a palačinka nejde otočit přidáme více mouky)
  6. Palačinku přendáme na talíř, podle vlastní chuti přidáme marmeládu a palačinku zabalíme.
  7. Můžeme podávat! Jako výsledek máme lahodnou palačinku dle babiččina ozkoušeného starého receptu.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář