Těstoviny se špenátem a mozzarellou

Těstoviny se špenátem a mozzarellou
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Jednoduché a rychlé těstoviny penne. Co budeme potřebovat?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olivový olej.
  2. Následně na něm dozlatova osmažíme na plátky nasekaný česnek a osmažíme jej dozlatova.
  3. Pak přidáme špenát, pokud máme mražený, počkáme až na pánvi rozmrzne, přidáme sůl a odstavíme z plotny.
  4. Dále si připravíme hrnec, kde si připravíme bešamel.
  5. Rozpustíme máslo, do něj pak přidáme mouku a necháme chvilku smažit.
  6. Pozor, aby se nám nepřipálilo.
  7. Dále přidáme mléko, může být i smetana a povaříme.
  8. Do směsi přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.
  9. Vše pravidelně promícháváme.
  10. Výsledná hmota by měla mírně zhoustnout.
  11. Mezitím si nastavíme troubu na 180 stupňů.
  12. Připravíme si pekáč, kde vysypeme těstoviny penne.
  13. Já je před pečením v troubě nevařím, jelikož mám radši těstoviny al dente.
  14. Do těstovin přidáme špenát, připravený bešamel a na plátky krájenou mozzarellu.
  15. Vše pečlivě promícháme.
  16. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 20 minut.
  17. Po 20 minutách alobal sundáme, celou směs promícháme a pečeme, dokud nejsou těstoviny na skus.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář