Jak na makaróny se sýrem po Česku

Jak na makaróny se sýrem po Česku
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Tento recept za použití těstovin je rychlý, jednoduchý a hlavně velice chutný. Jaké suroviny tedy budeme na sýrové makaróny po Česku potřebovat?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny připravíme dle návodu v osolené vodě.
  2. Na pánvi rozpálíme kapku oleje a osmahneme, jako první, na drobno nakrájenou cibuli.
  3. Následně přidáme prolisovaný česnek a jako poslední vepřový bok nakrájený na menší kostičky.
  4. Až se vše krásně dozlatova osmaží, přidáme menší plátek klasického másla, necháme ho rozpustit a zaprášíme 1,5 lžíce hladké mouky.
  5. Následně začneme pomalu přilévat vlažné mléko v množství přibližně 200ml, ale můžeme samozřejmě více.
  6. Čím více mléka přidáme, tím tekutější směs bude.
  7. Vše přivedeme k varu.
  8. Jako další krok přidáme nastrouhaný parmazán či jiný sýr dle Vašeho výběru, necháme rozpustit a následně odstavíme z plotýnek. Do vzniklé sýrové směsi přidáme sůl, pepř, bazalku a dle chuti nastrouháme muškátový oříšek.
  9. Vše promícháme a na závěr vložíme již uvařené těstoviny, celé zamícháme a máme uvařeno.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář