Bleskové lasagne z červené čočky

Těstoviny & rizota 211 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Apr 01, 2019
Bleskové lasagne z červené čočky
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Garantujeme vám, že tyhle lasagne se stanou ve vaší kuchyni stálicí! Nejen, že skvěle chutnají, ale jejich příprava se obejde bez hromady špinavého nádobí a zabere minimum času. Červená čočka je navíc skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte vegetariánskou variantu oblíbeného italského pokrmu a nebudete litovat.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájejte na kolečka a na pánvi osmahněte do měkka.
  2. K pórku přihoďte červenou čočku s lístkem bobkového listu a zalijte hrnkem vody.
  3. Hrnec zakryjte pokličkou a duste 10 minut.
  4. Čočku v hrnci pravidelně kontrolujte a dle potřeby dolijte vodu.
  5. Přidejte plechovku rajčat, rajský protlak, nadrcený česnek a oregáno.
  6. Dosolte a dopepřete podle chuti.
  7. Hrnec opět zakryjte pokličkou a za občasného míchání duste dalších patnáct minut.
  8. Odstavte z plotny.
  9. Zapékací mísu vymažte olejem.
  10. Na dno mísy naneste první vrstvu čočkové směsi a překryjte pláty lasagní (lasagne není nutné dopředu vařit!).
  11. Proces opakujte 3-4 krát, dokud nebude mísa plná.
  12. Poslední vrstva bude čočková směs, kterou rovnoměrně přelijte smetanou smíchanou s nastrouhaným parmezánem.
  13. Těstoviny zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.

Bleskové lasagne z červené čočky



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Garantujeme vám, že tyhle lasagne se stanou ve vaší kuchyni stálicí! Nejen, že skvěle chutnají, ale jejich příprava se obejde bez hromady špinavého nádobí a zabere minimum času. Červená čočka je navíc skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte vegetariánskou variantu oblíbeného italského pokrmu a nebudete litovat.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájejte na kolečka a na pánvi osmahněte do měkka.
  2. K pórku přihoďte červenou čočku s lístkem bobkového listu a zalijte hrnkem vody.
  3. Hrnec zakryjte pokličkou a duste 10 minut.
  4. Čočku v hrnci pravidelně kontrolujte a dle potřeby dolijte vodu.
  5. Přidejte plechovku rajčat, rajský protlak, nadrcený česnek a oregáno.
  6. Dosolte a dopepřete podle chuti.
  7. Hrnec opět zakryjte pokličkou a za občasného míchání duste dalších patnáct minut.
  8. Odstavte z plotny.
  9. Zapékací mísu vymažte olejem.
  10. Na dno mísy naneste první vrstvu čočkové směsi a překryjte pláty lasagní (lasagne není nutné dopředu vařit!).
  11. Proces opakujte 3-4 krát, dokud nebude mísa plná.
  12. Poslední vrstva bude čočková směs, kterou rovnoměrně přelijte smetanou smíchanou s nastrouhaným parmezánem.
  13. Těstoviny zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.