- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Garantujeme vám, že tyhle lasagne se stanou ve vaší kuchyni stálicí! Nejen, že skvěle chutnají, ale jejich příprava se obejde bez hromady špinavého nádobí a zabere minimum času. Červená čočka je navíc skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte vegetariánskou variantu oblíbeného italského pokrmu a nebudete litovat.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pórek nakrájejte na kolečka a na pánvi osmahněte do měkka.
- K pórku přihoďte červenou čočku s lístkem bobkového listu a zalijte hrnkem vody.
- Hrnec zakryjte pokličkou a duste 10 minut.
- Čočku v hrnci pravidelně kontrolujte a dle potřeby dolijte vodu.
- Přidejte plechovku rajčat, rajský protlak, nadrcený česnek a oregáno.
- Dosolte a dopepřete podle chuti.
- Hrnec opět zakryjte pokličkou a za občasného míchání duste dalších patnáct minut.
- Odstavte z plotny.
- Zapékací mísu vymažte olejem.
- Na dno mísy naneste první vrstvu čočkové směsi a překryjte pláty lasagní (lasagne není nutné dopředu vařit!).
- Proces opakujte 3-4 krát, dokud nebude mísa plná.
- Poslední vrstva bude čočková směs, kterou rovnoměrně přelijte smetanou smíchanou s nastrouhaným parmezánem.
- Těstoviny zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.
Bleskové lasagne z červené čočky
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Garantujeme vám, že tyhle lasagne se stanou ve vaší kuchyni stálicí! Nejen, že skvěle chutnají, ale jejich příprava se obejde bez hromady špinavého nádobí a zabere minimum času. Červená čočka je navíc skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte vegetariánskou variantu oblíbeného italského pokrmu a nebudete litovat.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pórek nakrájejte na kolečka a na pánvi osmahněte do měkka.
- K pórku přihoďte červenou čočku s lístkem bobkového listu a zalijte hrnkem vody.
- Hrnec zakryjte pokličkou a duste 10 minut.
- Čočku v hrnci pravidelně kontrolujte a dle potřeby dolijte vodu.
- Přidejte plechovku rajčat, rajský protlak, nadrcený česnek a oregáno.
- Dosolte a dopepřete podle chuti.
- Hrnec opět zakryjte pokličkou a za občasného míchání duste dalších patnáct minut.
- Odstavte z plotny.
- Zapékací mísu vymažte olejem.
- Na dno mísy naneste první vrstvu čočkové směsi a překryjte pláty lasagní (lasagne není nutné dopředu vařit!).
- Proces opakujte 3-4 krát, dokud nebude mísa plná.
- Poslední vrstva bude čočková směs, kterou rovnoměrně přelijte smetanou smíchanou s nastrouhaným parmezánem.
- Těstoviny zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.
Mohlo by se vám také líbit