Rychlá svíčková

Omáčky 438 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Rychlá svíčková
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Rychlá svíčková

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celér - nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno.
  2. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše propečte dozlatova.
  3. Zalijeme vývarem případně vodou, přidejte bobkový list a kuličky nového kořeni.
  4. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
  5. Poté vyndejte koření aq obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlíte ji k základu a společně prohřejte.
  7. Dochutíme soli, pepřem a čerstvou citronovou šťávou.
  8. Podávejte s opečeným drůbežím nebo kuřecím masem a těstovinami nebo knedlíkem dle chuti.

Rychlá svíčková



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Rychlá svíčková

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celér - nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno.
  2. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše propečte dozlatova.
  3. Zalijeme vývarem případně vodou, přidejte bobkový list a kuličky nového kořeni.
  4. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
  5. Poté vyndejte koření aq obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlíte ji k základu a společně prohřejte.
  7. Dochutíme soli, pepřem a čerstvou citronovou šťávou.
  8. Podávejte s opečeným drůbežím nebo kuřecím masem a těstovinami nebo knedlíkem dle chuti.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.