Cuketové placičky

Cuketové placičky
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Oblíbená zelenina každého léta se vám také letos pořádně urodila a vy nestíháte tuto plodinu vyšlechtěnou v Itálii sklízet, natož konzumovat? Cuketu můžete připravovat na sto způsobů – pro její jemnou chuť ji prostě budete milovat. Za tepla, za studena, sladkou i slanou, vařenou i zapečenou. Pochutnat si můžete dokonce i na jejích nádherných květech.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a zbavíme větších jadýrek, menší – pokud nám nevadí – můžeme klidně ponechat.
  2. Brambory také oškrabeme.
  3. Cuketu nastrouháme nahrubo, brambory na jemno a necháme chvíli odstát, aby se přebytečná voda vyplavila a následně jsme ji mohli scedit, aby placky nebyly příliš mokré.
  4. Přidáme vajíčka, mouku, kterou můžeme nahradit strouhankou.
  5. Důkladně promícháme a přidáme dle chuti sůl, pepř a polévkové koření.
  6. Cuketové placky můžeme smažit na pánvi, ale také ve zdravější variantě připravit na pečícím papíře, který pomažeme olejem, v troubě.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář