Cuketové spirály

Cuketové spirály
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Oblíbená zelenina každého léta se vám také letos pořádně urodila a vy nestíháte tuto plodinu vyšlechtěnou v Itálii sklízet, natož konzumovat? Cuketu můžete připravovat na sto způsobů – pro její jemnou chuť ji prostě budete milovat. Za tepla, za studena, sladkou i slanou, vařenou i zapečenou. Pochutnat si můžete dokonce i na jejích nádherných květech.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velmi jednoduchý a zábavný – obzvláště pro děti, které můžeme do kuchtění zapojit.
  2. Cukety umyjeme a odřízneme konce.
  3. Rozpůlíme je a do každé zapíchneme špejli a kolem ní nařízneme do spirály.
  4. Následně stačí plech vyložit pečícím papírem a nejprve pokapat olivovým olejem.
  5. Poté cukety posypeme směsí všech ostatních ingrediencí.
  6. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova na 180 ºC.
  7. Konzumujeme nejlépe teplé a křupavé.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář