- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Pokud si chcete zpestřit zelí jako přílohu k masu, můžete vyzkoušet tuto netradičně tradiční variantu z receptáře našich prababiček.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Do hrnce dejte zelí i s nálevem, přiveďte k varu.
- Vařte do měkka, poté nálev slijte.
- Ve vedlejším menším hrnci (můžete použít i hlubší pánev) rozehřejte sádlo a přidejte špek, který na něm osmahnete. Přisypejte mouku, zamíchejte a za stálého míchání ještě jíšku trochu přismahněte.
- Přidejte slitý nálev ze zelí.
- Do jíšky dejte najemno nastrouhanou bramboru a zamíchejte.
- Připadá-li vám výsledná jíška moc hustá, můžete ji naředit vodou.
- Jíšku přidejte do předem uvařeného zelí a zamíchejte.
- Podle chuti můžete na závěr přidat sůl.
Moravské zelí podle prababičky
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Pokud si chcete zpestřit zelí jako přílohu k masu, můžete vyzkoušet tuto netradičně tradiční variantu z receptáře našich prababiček.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Do hrnce dejte zelí i s nálevem, přiveďte k varu.
- Vařte do měkka, poté nálev slijte.
- Ve vedlejším menším hrnci (můžete použít i hlubší pánev) rozehřejte sádlo a přidejte špek, který na něm osmahnete. Přisypejte mouku, zamíchejte a za stálého míchání ještě jíšku trochu přismahněte.
- Přidejte slitý nálev ze zelí.
- Do jíšky dejte najemno nastrouhanou bramboru a zamíchejte.
- Připadá-li vám výsledná jíška moc hustá, můžete ji naředit vodou.
- Jíšku přidejte do předem uvařeného zelí a zamíchejte.
- Podle chuti můžete na závěr přidat sůl.
Mohlo by se vám také líbit