Moravské zelí podle prababičky

Moravské zelí podle prababičky
  • Počet porcí: 0 Porce
  • Doba přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Vytisknout

Pokud si chcete zpestřit zelí jako přílohu k masu, můžete vyzkoušet tuto netradičně tradiční variantu z receptáře našich prababiček.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte zelí i s nálevem, přiveďte k varu.
  2. Vařte do měkka, poté nálev slijte.
  3. Ve vedlejším menším hrnci (můžete použít i hlubší pánev) rozehřejte sádlo a přidejte špek, který na něm osmahnete. Přisypejte mouku, zamíchejte a za stálého míchání ještě jíšku trochu přismahněte.
  4. Přidejte slitý nálev ze zelí.
  5. Do jíšky dejte najemno nastrouhanou bramboru a zamíchejte.
  6. Připadá-li vám výsledná jíška moc hustá, můžete ji naředit vodou.
  7. Jíšku přidejte do předem uvařeného zelí a zamíchejte.
  8. Podle chuti můžete na závěr přidat sůl.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář