Moravské zelí podle prababičky

Zelenina 452 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Jan 06, 2019
Moravské zelí podle prababičky
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Pokud si chcete zpestřit zelí jako přílohu k masu, můžete vyzkoušet tuto netradičně tradiční variantu z receptáře našich prababiček.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte zelí i s nálevem, přiveďte k varu.
  2. Vařte do měkka, poté nálev slijte.
  3. Ve vedlejším menším hrnci (můžete použít i hlubší pánev) rozehřejte sádlo a přidejte špek, který na něm osmahnete. Přisypejte mouku, zamíchejte a za stálého míchání ještě jíšku trochu přismahněte.
  4. Přidejte slitý nálev ze zelí.
  5. Do jíšky dejte najemno nastrouhanou bramboru a zamíchejte.
  6. Připadá-li vám výsledná jíška moc hustá, můžete ji naředit vodou.
  7. Jíšku přidejte do předem uvařeného zelí a zamíchejte.
  8. Podle chuti můžete na závěr přidat sůl.

Moravské zelí podle prababičky



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Pokud si chcete zpestřit zelí jako přílohu k masu, můžete vyzkoušet tuto netradičně tradiční variantu z receptáře našich prababiček.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte zelí i s nálevem, přiveďte k varu.
  2. Vařte do měkka, poté nálev slijte.
  3. Ve vedlejším menším hrnci (můžete použít i hlubší pánev) rozehřejte sádlo a přidejte špek, který na něm osmahnete. Přisypejte mouku, zamíchejte a za stálého míchání ještě jíšku trochu přismahněte.
  4. Přidejte slitý nálev ze zelí.
  5. Do jíšky dejte najemno nastrouhanou bramboru a zamíchejte.
  6. Připadá-li vám výsledná jíška moc hustá, můžete ji naředit vodou.
  7. Jíšku přidejte do předem uvařeného zelí a zamíchejte.
  8. Podle chuti můžete na závěr přidat sůl.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.