Velikonoční zajíček: chutný a jednoduchý recept

Velikonoční zajíček: chutný a jednoduchý recept
  • Počet porcí: 0 Porce
  • Doba přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Vytisknout

Velikonoční zajíček je jednou z tradic, bez níž si spousta lidí tento svátek nedokáže představit. Věděli jste však, že tato tradice k nám přišla z Německa? V různých krajích a zemích pak zajíček roznáší sladkosti a vejce v jiné dny. Vy si ho však můžete připravit bez ohledu na datum v kalendáři.

Rychlý recept na velikonočního zajíčka

Existuje více možných typů přípravy velikonočního zajíčka. V obchodech pochopitelně můžete zakoupit sladkého zajíčka z čokolády, ale ještě lepší bude připravit si domácího. Podívejme se tedy, jak ho vytvořit a co budete potřebovat za suroviny. Jde o jednoduchý a časově nenáročný recept. Velikonoční zajíček vám tak nezabere mnoho času v kuchyni a výsledek bude stát za to.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejte troubu na 180 °C.
  2. Formu vymažte máslem. Našlehejte z vajec a cukru pěnu. Mouku smíchejte s kypřícím práškem a obě směsi promíchejte.
  3. Dle chuti můžete přidat nastrouhaná jablka, rum a rozinky.
  4. Hotovou těstovou směs následně nalijte do formy a nechte péct přibližně 45 minut.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář