- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Valašský frgál
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Udělat kvásek:
- Trochu vlažného mléka, 2 lžičky cukru z těch osmi a droždí dát do misky, nakyne to a udělá čepici.
- Toto vysypat do větší mísy, přidat zbytek ingrediencí, olej naposledy a vymísit těsto.
- Porovnat, poprášit moukou, přikrýt utěrkou a nechat nakynout.
- Přemísit vařechou a nechat vykynout.
- Toto je na 5 frgálů.
- „Maglajz“:
- Hruškové křížaly rozvařit do měkka + skořice celá, badyán celý + pár hřebíčků.
- Nechat vychladnout a pomlet na masovém strojku.
- Dochutit citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou rumu.
- Těsto rozdělit na 5 kusů, vyválet dotenka a dát na vymaštěný plech.
- Potřít maglajzem a posypat posýpkem (drobenka – polohrubá mouka, moučkový cukr a máslo, rukama rozmělnit) a to všechno vložit do trouby.
- Peče se cca 15 min. na 180 stupňů až je okraj růžový.
- Až vychladnou tak polít rozpuštěným máslem s cukrem a rumem. A dobrou chuť.
Valašský frgál
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Valašský frgál
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Udělat kvásek:
- Trochu vlažného mléka, 2 lžičky cukru z těch osmi a droždí dát do misky, nakyne to a udělá čepici.
- Toto vysypat do větší mísy, přidat zbytek ingrediencí, olej naposledy a vymísit těsto.
- Porovnat, poprášit moukou, přikrýt utěrkou a nechat nakynout.
- Přemísit vařechou a nechat vykynout.
- Toto je na 5 frgálů.
- „Maglajz“:
- Hruškové křížaly rozvařit do měkka + skořice celá, badyán celý + pár hřebíčků.
- Nechat vychladnout a pomlet na masovém strojku.
- Dochutit citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou rumu.
- Těsto rozdělit na 5 kusů, vyválet dotenka a dát na vymaštěný plech.
- Potřít maglajzem a posypat posýpkem (drobenka – polohrubá mouka, moučkový cukr a máslo, rukama rozmělnit) a to všechno vložit do trouby.
- Peče se cca 15 min. na 180 stupňů až je okraj růžový.
- Až vychladnou tak polít rozpuštěným máslem s cukrem a rumem. A dobrou chuť.
Mohlo by se vám také líbit