Valašský frgál

Valašský frgál
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: medium
Tisk

Valašský frgál

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Udělat kvásek:
  2. Trochu vlažného mléka, 2 lžičky cukru z těch osmi a droždí dát do misky, nakyne to a udělá čepici.
  3. Toto vysypat do větší mísy, přidat zbytek ingrediencí, olej naposledy a vymísit těsto.
  4. Porovnat, poprášit moukou, přikrýt utěrkou a nechat nakynout.
  5. Přemísit vařechou a nechat vykynout.
  6. Toto je na 5 frgálů.
  7. „Maglajz“:
  8. Hruškové křížaly rozvařit do měkka + skořice celá, badyán celý + pár hřebíčků.
  9. Nechat vychladnout a pomlet na masovém strojku.
  10. Dochutit citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou rumu.
  11. Těsto rozdělit na 5 kusů, vyválet dotenka a dát na vymaštěný plech.
  12. Potřít maglajzem a posypat posýpkem (drobenka – polohrubá mouka, moučkový cukr a máslo, rukama rozmělnit) a to všechno vložit do trouby.
  13. Peče se cca 15 min. na 180 stupňů až je okraj růžový.
  14. Až vychladnou tak polít rozpuštěným máslem s cukrem a rumem. A dobrou chuť.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář