Tvarohové kobližky

Moučník 315 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Tvarohové kobližky
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Každá rodina vlastní něco jako rodinné stříbro. Patří k němu nejen cenné kovy, obrazy nebo akcie. K těmto pokladům mnohdy patří i recepty, které dělají radost už několikáté generaci. U nás je to recept na tvarohové kobližky. Mám ho od své maminky. Přišla k němu neznámo kde. A o autorská práva jí už bohužel požádat nemohu. Ale doufám, že se na mě zlobit nebude.
Recept je levný, lehký a rychlý.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s tvarohem a rumem.
  2. Poté postupně vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva.
  3. Uhněteme těsto o něco pevnější než na palačinky.
  4. Z těsta vykrajujeme pomocí lžíce malé nočky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  6. Necháme lehce vychladnout a podáváme. Jako doplněk je výborná káva nebo voňavý ovocný čaj.

Tvarohové kobližky



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Každá rodina vlastní něco jako rodinné stříbro. Patří k němu nejen cenné kovy, obrazy nebo akcie. K těmto pokladům mnohdy patří i recepty, které dělají radost už několikáté generaci. U nás je to recept na tvarohové kobližky. Mám ho od své maminky. Přišla k němu neznámo kde. A o autorská práva jí už bohužel požádat nemohu. Ale doufám, že se na mě zlobit nebude.
Recept je levný, lehký a rychlý.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s tvarohem a rumem.
  2. Poté postupně vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva.
  3. Uhněteme těsto o něco pevnější než na palačinky.
  4. Z těsta vykrajujeme pomocí lžíce malé nočky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  6. Necháme lehce vychladnout a podáváme. Jako doplněk je výborná káva nebo voňavý ovocný čaj.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.