Tradiční bavorský jablečný koláč

Moučník 482 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Tradiční bavorský jablečný koláč
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Jedním z nejčastějších koláčů, na který narazíte v každé cukrárně v Bavorsku je tzv. Apfelkuchen. Dle následujícího receptu si jej můžete upéct i doma.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, kypřící prášek, špetku soli a cukr dobře promícháme.
  2. Přidáme vejce a máslo.
  3. Rukama uhněteme tuhé těsto.
  4. Formu na koláč o průměru 26 cm, popř. hranatou formu 24x24 cm vymažeme máslem.
  5. Těsto vložíme do formy a prsty roztlačíme po dně a na okraji formy do výšky cca 3 cm.
  6. Formu s těstem vložíme do lednice.
  7. Rozinky propláchneme a namočíme do horké vody.
  8. Jablka nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme.
  9. Přidáme scezené rozinky, 2 lžičky skořice a 2 lžíce cukru (množství cukru volíme dle kyselosti jablek, sladká jablka vůbec sladit nemusíme).
  10. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  11. Formu s těstem dáme do trouby a 5 minut předpečeme.
  12. Mezitím připravíme drobenku smícháním 125 g hladké mouky, 90 g cukru, 100 g másla a lžičky skořice.
  13. Jablečnou směsí naplníme předpečené těsto, posypeme drobenkou a pečeme dalších cca 40 minut.

Tradiční bavorský jablečný koláč



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Jedním z nejčastějších koláčů, na který narazíte v každé cukrárně v Bavorsku je tzv. Apfelkuchen. Dle následujícího receptu si jej můžete upéct i doma.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, kypřící prášek, špetku soli a cukr dobře promícháme.
  2. Přidáme vejce a máslo.
  3. Rukama uhněteme tuhé těsto.
  4. Formu na koláč o průměru 26 cm, popř. hranatou formu 24x24 cm vymažeme máslem.
  5. Těsto vložíme do formy a prsty roztlačíme po dně a na okraji formy do výšky cca 3 cm.
  6. Formu s těstem vložíme do lednice.
  7. Rozinky propláchneme a namočíme do horké vody.
  8. Jablka nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme.
  9. Přidáme scezené rozinky, 2 lžičky skořice a 2 lžíce cukru (množství cukru volíme dle kyselosti jablek, sladká jablka vůbec sladit nemusíme).
  10. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  11. Formu s těstem dáme do trouby a 5 minut předpečeme.
  12. Mezitím připravíme drobenku smícháním 125 g hladké mouky, 90 g cukru, 100 g másla a lžičky skořice.
  13. Jablečnou směsí naplníme předpečené těsto, posypeme drobenkou a pečeme dalších cca 40 minut.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.