- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Jedním z nejčastějších koláčů, na který narazíte v každé cukrárně v Bavorsku je tzv. Apfelkuchen. Dle následujícího receptu si jej můžete upéct i doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Mouku, kypřící prášek, špetku soli a cukr dobře promícháme.
- Přidáme vejce a máslo.
- Rukama uhněteme tuhé těsto.
- Formu na koláč o průměru 26 cm, popř. hranatou formu 24x24 cm vymažeme máslem.
- Těsto vložíme do formy a prsty roztlačíme po dně a na okraji formy do výšky cca 3 cm.
- Formu s těstem vložíme do lednice.
- Rozinky propláchneme a namočíme do horké vody.
- Jablka nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme.
- Přidáme scezené rozinky, 2 lžičky skořice a 2 lžíce cukru (množství cukru volíme dle kyselosti jablek, sladká jablka vůbec sladit nemusíme).
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Formu s těstem dáme do trouby a 5 minut předpečeme.
- Mezitím připravíme drobenku smícháním 125 g hladké mouky, 90 g cukru, 100 g másla a lžičky skořice.
- Jablečnou směsí naplníme předpečené těsto, posypeme drobenkou a pečeme dalších cca 40 minut.
Tradiční bavorský jablečný koláč
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Jedním z nejčastějších koláčů, na který narazíte v každé cukrárně v Bavorsku je tzv. Apfelkuchen. Dle následujícího receptu si jej můžete upéct i doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Mouku, kypřící prášek, špetku soli a cukr dobře promícháme.
- Přidáme vejce a máslo.
- Rukama uhněteme tuhé těsto.
- Formu na koláč o průměru 26 cm, popř. hranatou formu 24x24 cm vymažeme máslem.
- Těsto vložíme do formy a prsty roztlačíme po dně a na okraji formy do výšky cca 3 cm.
- Formu s těstem vložíme do lednice.
- Rozinky propláchneme a namočíme do horké vody.
- Jablka nastrouháme nahrubo a přebytečnou šťávu vymačkáme.
- Přidáme scezené rozinky, 2 lžičky skořice a 2 lžíce cukru (množství cukru volíme dle kyselosti jablek, sladká jablka vůbec sladit nemusíme).
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Formu s těstem dáme do trouby a 5 minut předpečeme.
- Mezitím připravíme drobenku smícháním 125 g hladké mouky, 90 g cukru, 100 g másla a lžičky skořice.
- Jablečnou směsí naplníme předpečené těsto, posypeme drobenkou a pečeme dalších cca 40 minut.
Mohlo by se vám také líbit