Snadný recept na velikonočního beránka

Snadný recept na velikonočního beránka

Moučník 1792 Poslední aktualizace: Mar 23, 2021 Vytvořeno: Mar 23, 2021
Snadný recept na velikonočního beránka
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Snadný recept na velikonočního beránka

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřete s cukrem krupice do hladké pěny.
  2. Z bílků ušlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh a uložte ho do lednice.
  3. Do žloutkové směsi pak opatrně přidejte změklé máslo a zašlehejte ho do směsi.
  4. Postupně přidávejte i další ingredience: ohřáté mléko, mouku, kypřicí prášek, rum a vanilkový extrakt. Pokud máte vanilkový extrakt vyrobený z rumu, samostatný rum už do těsta nepřidávejte.
  5. Jako poslední přimíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dobře vyšlehejte.
  6. Poté ho vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Formu můžete vysypat i mandlovou nebo vlašskou moučkou. Jen pozor na to, že ořechy patří k silným alergenům.
  7. Beránka pečte na 180 stupňů v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Kontrolujte ho, měl by být vypečený do zlatova.
  8. Po upečení beránka pocukrujte cukrem moučka nebo ho polijte čokoládovou polevou. Ozdobte mašličkou a podávejte na velikonoční tabuli.

Snadný recept na velikonočního beránka



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Snadný recept na velikonočního beránka

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřete s cukrem krupice do hladké pěny.
  2. Z bílků ušlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh a uložte ho do lednice.
  3. Do žloutkové směsi pak opatrně přidejte změklé máslo a zašlehejte ho do směsi.
  4. Postupně přidávejte i další ingredience: ohřáté mléko, mouku, kypřicí prášek, rum a vanilkový extrakt. Pokud máte vanilkový extrakt vyrobený z rumu, samostatný rum už do těsta nepřidávejte.
  5. Jako poslední přimíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dobře vyšlehejte.
  6. Poté ho vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Formu můžete vysypat i mandlovou nebo vlašskou moučkou. Jen pozor na to, že ořechy patří k silným alergenům.
  7. Beránka pečte na 180 stupňů v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Kontrolujte ho, měl by být vypečený do zlatova.
  8. Po upečení beránka pocukrujte cukrem moučka nebo ho polijte čokoládovou polevou. Ozdobte mašličkou a podávejte na velikonoční tabuli.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.