- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Snadný recept na velikonočního beránka
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Žloutky utřete s cukrem krupice do hladké pěny.
- Z bílků ušlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh a uložte ho do lednice.
- Do žloutkové směsi pak opatrně přidejte změklé máslo a zašlehejte ho do směsi.
- Postupně přidávejte i další ingredience: ohřáté mléko, mouku, kypřicí prášek, rum a vanilkový extrakt. Pokud máte vanilkový extrakt vyrobený z rumu, samostatný rum už do těsta nepřidávejte.
- Jako poslední přimíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dobře vyšlehejte.
- Poté ho vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Formu můžete vysypat i mandlovou nebo vlašskou moučkou. Jen pozor na to, že ořechy patří k silným alergenům.
- Beránka pečte na 180 stupňů v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Kontrolujte ho, měl by být vypečený do zlatova.
- Po upečení beránka pocukrujte cukrem moučka nebo ho polijte čokoládovou polevou. Ozdobte mašličkou a podávejte na velikonoční tabuli.
Snadný recept na velikonočního beránka
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Snadný recept na velikonočního beránka
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Žloutky utřete s cukrem krupice do hladké pěny.
- Z bílků ušlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh a uložte ho do lednice.
- Do žloutkové směsi pak opatrně přidejte změklé máslo a zašlehejte ho do směsi.
- Postupně přidávejte i další ingredience: ohřáté mléko, mouku, kypřicí prášek, rum a vanilkový extrakt. Pokud máte vanilkový extrakt vyrobený z rumu, samostatný rum už do těsta nepřidávejte.
- Jako poslední přimíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto dobře vyšlehejte.
- Poté ho vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Formu můžete vysypat i mandlovou nebo vlašskou moučkou. Jen pozor na to, že ořechy patří k silným alergenům.
- Beránka pečte na 180 stupňů v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Kontrolujte ho, měl by být vypečený do zlatova.
- Po upečení beránka pocukrujte cukrem moučka nebo ho polijte čokoládovou polevou. Ozdobte mašličkou a podávejte na velikonoční tabuli.
Mohlo by se vám také líbit