Salát Nicoise

Salát Nicoise

Brambory 1868 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Salát Nicoise
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Salát Nicoise je míchaný, zeleninový salát pocházející z Francie, kuchaři ho nyní připravují po celém světě. Existuje na něj mnoho originálních receptů, zkuste ten náš.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu dostaneme vodu k varu, vložíme do ní vejce, znovu dostaneme k varu a vaříme 7-9 minut.
  2. Vejce zchladíme pod tekoucí vodou a odložíme.
  3. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka Těsně předtím, než jsou brambory hotové, přidáme do hrnce fazolky a vaříme je 3m. Brambory a fazolky scedíme, zchladíme pod studenou vodou a necháme dobře okapat.
  4. Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, potřeme olejem a podle vlastní chuti osolíme, opepříme.
  5. Maso pečeme na předehřáté grilovací pánvi 2-3m na každé straně.
  6. Smícháme hořčici, citronovou šťávu, bazalku a česnek, osolíme a opepříme.
  7. Směs rozšleháme s olivovým olejem.
  8. Hlávkový salát natrháme na větší kousky, rozdělíme jej na talíř.
  9. Přidáme brambory, rajčata, okurku, olivy a fazolky.
  10. Zeleninu promícháme.
  11. Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme na salát, Na vrch zeleniny přidáme ančovičky a tuňáka, přelijeme zálivkou a podáváme.

Salát Nicoise



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Salát Nicoise je míchaný, zeleninový salát pocházející z Francie, kuchaři ho nyní připravují po celém světě. Existuje na něj mnoho originálních receptů, zkuste ten náš.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu dostaneme vodu k varu, vložíme do ní vejce, znovu dostaneme k varu a vaříme 7-9 minut.
  2. Vejce zchladíme pod tekoucí vodou a odložíme.
  3. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka Těsně předtím, než jsou brambory hotové, přidáme do hrnce fazolky a vaříme je 3m. Brambory a fazolky scedíme, zchladíme pod studenou vodou a necháme dobře okapat.
  4. Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, potřeme olejem a podle vlastní chuti osolíme, opepříme.
  5. Maso pečeme na předehřáté grilovací pánvi 2-3m na každé straně.
  6. Smícháme hořčici, citronovou šťávu, bazalku a česnek, osolíme a opepříme.
  7. Směs rozšleháme s olivovým olejem.
  8. Hlávkový salát natrháme na větší kousky, rozdělíme jej na talíř.
  9. Přidáme brambory, rajčata, okurku, olivy a fazolky.
  10. Zeleninu promícháme.
  11. Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme na salát, Na vrch zeleniny přidáme ančovičky a tuňáka, přelijeme zálivkou a podáváme.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.