- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Tradiční gratinované brambory, výborné samotné a skvěle se hodící jako příloha.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Brambory nakrájíme na tenké plátky a osušíme je papírovými utěrkami.
- Zapékací mísu lehce vymažeme máslem a poklademe vrstvou plátků brambor.
- Brambory potřeme máslem a posypeme částí bylinek.
- Osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
- Rozložíme další vrstvu brambor, pomastíme je a posypeme bylinkami.
- Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny brambory.
- Vrchní vrstvu brambor potřeme.
- Misku přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi hodinu a čtvrt.
- Brambory překlopíme na předehřátou ohnivzdornou mísu, vrátíme do trouby a pečeme 25-30 minut dozlatova.
- Posypeme bylinkami a podáváme.
Gratinované brambory
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Tradiční gratinované brambory, výborné samotné a skvěle se hodící jako příloha.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Brambory nakrájíme na tenké plátky a osušíme je papírovými utěrkami.
- Zapékací mísu lehce vymažeme máslem a poklademe vrstvou plátků brambor.
- Brambory potřeme máslem a posypeme částí bylinek.
- Osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
- Rozložíme další vrstvu brambor, pomastíme je a posypeme bylinkami.
- Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny brambory.
- Vrchní vrstvu brambor potřeme.
- Misku přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi hodinu a čtvrt.
- Brambory překlopíme na předehřátou ohnivzdornou mísu, vrátíme do trouby a pečeme 25-30 minut dozlatova.
- Posypeme bylinkami a podáváme.
Mohlo by se vám také líbit