Gratinované brambory

Gratinované brambory
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Tradiční gratinované brambory, výborné samotné a skvěle se hodící jako příloha.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na tenké plátky a osušíme je papírovými utěrkami.
  2. Zapékací mísu lehce vymažeme máslem a poklademe vrstvou plátků brambor.
  3. Brambory potřeme máslem a posypeme částí bylinek.
  4. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
  5. Rozložíme další vrstvu brambor, pomastíme je a posypeme bylinkami.
  6. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny brambory.
  7. Vrchní vrstvu brambor potřeme.
  8. Misku přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi hodinu a čtvrt.
  9. Brambory překlopíme na předehřátou ohnivzdornou mísu, vrátíme do trouby a pečeme 25-30 minut dozlatova.
  10. Posypeme bylinkami a podáváme.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář