- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Recept na piškotovou roládu s marmeládou
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve předehřejte troubu na 150 stupňů a připravte si plech. Ten buď vymažte tukem a vysypte moukou nebo ho vyložte pečicím papírem. Lepší je využít pečicí papír, protože s ním se roláda mnohem snáze roluje.
- Pokračujte s přípravou těsta. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh. Sníh lehce osolte a uložte do lednice. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do hladké pěny. Postupně přidejte také olej, mouku a špetku prášku do pečiva. Nakonec velmi opatrně spojte obě hmoty: sníh z bílků se žloutkovou směsí.
- Těsto nalijte na předem připravený plech. Ten vložte do trouby a těsto pečte cca 20 minut na 180 stupňů. Dobře ho hlídejte, ať se nespálí. Mělo by být vypečené do zlatova.
- Během pečení si připravte šlehačku. Jednoduše vyšlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Šlehejte tak dlouho, než bude mít tuhou konzistenci.
- Upečené těsto nechte alespoň 2 minutky vychladnout. Poté ho překryjte namočenou a vyždímanou utěrkou. Následně těsto takzvaně vyklopte na vál a těsto srolujte. Takto zabalené ho nechte úplně zchladnout. Poté odrolujte a odstraňte utěrku.
- Vychladnutý piškot následně potřete malinovou marmeládou a vychlazenou šlehačkou. Roládu následně znovu srolujte a uschovejte ji v pečicím papíru v lednici.
- Podávejte ji nakrájenou na plátky a pocukrovanou moučkovým cukrem.
Recept na piškotovou roládu s marmeládou
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Recept na piškotovou roládu s marmeládou
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve předehřejte troubu na 150 stupňů a připravte si plech. Ten buď vymažte tukem a vysypte moukou nebo ho vyložte pečicím papírem. Lepší je využít pečicí papír, protože s ním se roláda mnohem snáze roluje.
- Pokračujte s přípravou těsta. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh. Sníh lehce osolte a uložte do lednice. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do hladké pěny. Postupně přidejte také olej, mouku a špetku prášku do pečiva. Nakonec velmi opatrně spojte obě hmoty: sníh z bílků se žloutkovou směsí.
- Těsto nalijte na předem připravený plech. Ten vložte do trouby a těsto pečte cca 20 minut na 180 stupňů. Dobře ho hlídejte, ať se nespálí. Mělo by být vypečené do zlatova.
- Během pečení si připravte šlehačku. Jednoduše vyšlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Šlehejte tak dlouho, než bude mít tuhou konzistenci.
- Upečené těsto nechte alespoň 2 minutky vychladnout. Poté ho překryjte namočenou a vyždímanou utěrkou. Následně těsto takzvaně vyklopte na vál a těsto srolujte. Takto zabalené ho nechte úplně zchladnout. Poté odrolujte a odstraňte utěrku.
- Vychladnutý piškot následně potřete malinovou marmeládou a vychlazenou šlehačkou. Roládu následně znovu srolujte a uschovejte ji v pečicím papíru v lednici.
- Podávejte ji nakrájenou na plátky a pocukrovanou moučkovým cukrem.
Mohlo by se vám také líbit