Recept na nejlepší rizoto

Těstoviny & rizota 269 Poslední aktualizace: Sep 22, 2019 Vytvořeno: Sep 22, 2019
Recept na nejlepší rizoto
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Rizoto je velice jednoduché a rychlé jídlo, ze kterého se navíc dobře najíte. Připravit jej přitom můžete na různé způsoby, ať už s masem či pouze se zeleninou. Takové rizoto lze připravit v mnoha variantách, a pokaždé bude chutnat jinak. Zde najdete recept na výborné a jednoduché kuřecí rizoto, které si okamžitě zamilujete.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si připravte marinádu na maso.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  3. Přidejte k němu dvě lžičky medvědí papriky a jednu lžičku kari.
  4. Následně přidejte tři lžíce oleje, dvě lžíce citronové šťávy, lžičku soli a špetku pepře.
  5. Směs pořádně zamíchejte a nechejte odležet.
  6. Stačit bude asi dvacet minut, ale klidně můžete nechat i pár hodin.
  7. Mezitím si připravte rýži.
  8. V hrnci na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte rýži a kmín.
  9. Jakmile rýže ztratí barvu, zalijte ji vodou (na dva hrnky rýže přidejte tři hrnky teplé vody).
  10. Přidejte sůl a rozehřejte si troubu na 200°.
  11. Jakmile voda v hrnci dosáhne těsně pod povrch rýže, přiklopte hrnec pokličkou, troubu vypněte a nechte v ní hrnec s rýží asi na 15 minut.
  12. Pozor, aby na sobě hrnec neměl žádné plastové části!
  13. Než se rýže úplně dovaří, nakrájejte si papriku na drobné kousky.
  14. Vezměte odložené maso a dejte jej na rozpálenou pánev.
  15. Restujte tak dlouho, dokud maso nezmění barvu.
  16. Jakmile bude maso hotové, přidejte sýr a zeleninu (pokud budete mít na pánvi málo tekutiny, přidejte kukuřici i s trochou šťávy).
  17. Promíchejte a ještě chvíli nechejte restovat.
  18. Nakonec přidejte již hotovou rýži a pořádně zamíchejte.

Recept na nejlepší rizoto



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Rizoto je velice jednoduché a rychlé jídlo, ze kterého se navíc dobře najíte. Připravit jej přitom můžete na různé způsoby, ať už s masem či pouze se zeleninou. Takové rizoto lze připravit v mnoha variantách, a pokaždé bude chutnat jinak. Zde najdete recept na výborné a jednoduché kuřecí rizoto, které si okamžitě zamilujete.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si připravte marinádu na maso.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  3. Přidejte k němu dvě lžičky medvědí papriky a jednu lžičku kari.
  4. Následně přidejte tři lžíce oleje, dvě lžíce citronové šťávy, lžičku soli a špetku pepře.
  5. Směs pořádně zamíchejte a nechejte odležet.
  6. Stačit bude asi dvacet minut, ale klidně můžete nechat i pár hodin.
  7. Mezitím si připravte rýži.
  8. V hrnci na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte rýži a kmín.
  9. Jakmile rýže ztratí barvu, zalijte ji vodou (na dva hrnky rýže přidejte tři hrnky teplé vody).
  10. Přidejte sůl a rozehřejte si troubu na 200°.
  11. Jakmile voda v hrnci dosáhne těsně pod povrch rýže, přiklopte hrnec pokličkou, troubu vypněte a nechte v ní hrnec s rýží asi na 15 minut.
  12. Pozor, aby na sobě hrnec neměl žádné plastové části!
  13. Než se rýže úplně dovaří, nakrájejte si papriku na drobné kousky.
  14. Vezměte odložené maso a dejte jej na rozpálenou pánev.
  15. Restujte tak dlouho, dokud maso nezmění barvu.
  16. Jakmile bude maso hotové, přidejte sýr a zeleninu (pokud budete mít na pánvi málo tekutiny, přidejte kukuřici i s trochou šťávy).
  17. Promíchejte a ještě chvíli nechejte restovat.
  18. Nakonec přidejte již hotovou rýži a pořádně zamíchejte.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.