- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Rizoto je velice jednoduché a rychlé jídlo, ze kterého se navíc dobře najíte. Připravit jej přitom můžete na různé způsoby, ať už s masem či pouze se zeleninou. Takové rizoto lze připravit v mnoha variantách, a pokaždé bude chutnat jinak. Zde najdete recept na výborné a jednoduché kuřecí rizoto, které si okamžitě zamilujete.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ze všeho nejdříve si připravte marinádu na maso.
- Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
- Přidejte k němu dvě lžičky medvědí papriky a jednu lžičku kari.
- Následně přidejte tři lžíce oleje, dvě lžíce citronové šťávy, lžičku soli a špetku pepře.
- Směs pořádně zamíchejte a nechejte odležet.
- Stačit bude asi dvacet minut, ale klidně můžete nechat i pár hodin.
- Mezitím si připravte rýži.
- V hrnci na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte rýži a kmín.
- Jakmile rýže ztratí barvu, zalijte ji vodou (na dva hrnky rýže přidejte tři hrnky teplé vody).
- Přidejte sůl a rozehřejte si troubu na 200°.
- Jakmile voda v hrnci dosáhne těsně pod povrch rýže, přiklopte hrnec pokličkou, troubu vypněte a nechte v ní hrnec s rýží asi na 15 minut.
- Pozor, aby na sobě hrnec neměl žádné plastové části!
- Než se rýže úplně dovaří, nakrájejte si papriku na drobné kousky.
- Vezměte odložené maso a dejte jej na rozpálenou pánev.
- Restujte tak dlouho, dokud maso nezmění barvu.
- Jakmile bude maso hotové, přidejte sýr a zeleninu (pokud budete mít na pánvi málo tekutiny, přidejte kukuřici i s trochou šťávy).
- Promíchejte a ještě chvíli nechejte restovat.
- Nakonec přidejte již hotovou rýži a pořádně zamíchejte.
Recept na nejlepší rizoto
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Rizoto je velice jednoduché a rychlé jídlo, ze kterého se navíc dobře najíte. Připravit jej přitom můžete na různé způsoby, ať už s masem či pouze se zeleninou. Takové rizoto lze připravit v mnoha variantách, a pokaždé bude chutnat jinak. Zde najdete recept na výborné a jednoduché kuřecí rizoto, které si okamžitě zamilujete.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ze všeho nejdříve si připravte marinádu na maso.
- Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
- Přidejte k němu dvě lžičky medvědí papriky a jednu lžičku kari.
- Následně přidejte tři lžíce oleje, dvě lžíce citronové šťávy, lžičku soli a špetku pepře.
- Směs pořádně zamíchejte a nechejte odležet.
- Stačit bude asi dvacet minut, ale klidně můžete nechat i pár hodin.
- Mezitím si připravte rýži.
- V hrnci na rozpáleném oleji nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte rýži a kmín.
- Jakmile rýže ztratí barvu, zalijte ji vodou (na dva hrnky rýže přidejte tři hrnky teplé vody).
- Přidejte sůl a rozehřejte si troubu na 200°.
- Jakmile voda v hrnci dosáhne těsně pod povrch rýže, přiklopte hrnec pokličkou, troubu vypněte a nechte v ní hrnec s rýží asi na 15 minut.
- Pozor, aby na sobě hrnec neměl žádné plastové části!
- Než se rýže úplně dovaří, nakrájejte si papriku na drobné kousky.
- Vezměte odložené maso a dejte jej na rozpálenou pánev.
- Restujte tak dlouho, dokud maso nezmění barvu.
- Jakmile bude maso hotové, přidejte sýr a zeleninu (pokud budete mít na pánvi málo tekutiny, přidejte kukuřici i s trochou šťávy).
- Promíchejte a ještě chvíli nechejte restovat.
- Nakonec přidejte již hotovou rýži a pořádně zamíchejte.
Mohlo by se vám také líbit