Recept na americký banánový chlebíček s čokoládou

Recept na americký banánový chlebíček s čokoládou

Moučník 968 Poslední aktualizace: Nov 28, 2020 Vytvořeno: Nov 28, 2020
Recept na americký banánový chlebíček s čokoládou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Banánový chlebíček pochází z Ameriky, kde je dodnes velmi populární. Jeho příběh začal v USA v době, kdy vrcholila velká ekonomická krize třicátých let. Obchodníci měli plné sklady banánů, které začaly černat. Aby se spotřebovaly a nemusely se vyhodit, vznikl banánový chlebíček. Američané si ho od té doby oblíbili natolik, že má dnes dokonce svůj vlastní svátek. Národní den banánového chlebíčku se slaví 23. února. Upečte si ho doma i vy. Třeba podle našeho receptu:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozpustíme máslo, které pak necháme zchladnout.
  2. Ve velké míse smícháme sypké ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  3. V dalším kroku oloupeme banány.
  4. Rozmačkáme je vidličkou a přidáme k nim vejce a rozpuštěné máslo.
  5. Banánovou směs opatrně vmícháme k mouce a k dalším sypkým ingrediencím.
  6. Čokoládu nakrájíme na kousky.
  7. Můžeme použít hořkou čokoládu, čokoládu na vaření, mléčnou, podle chuti.
  8. Kousky přidáme do těsta.
  9. Na konec vyloupneme semínka z vanilkového lusku a také je přidáme do směsi.
  10. Těsto přeneseme do vymazané a vysypané formy.
  11. Pečeme hodinu na 180 °C.
  12. Banánový chlebíček můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem nebo namazat arašídovým máslem.

Recept na americký banánový chlebíček s čokoládou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Banánový chlebíček pochází z Ameriky, kde je dodnes velmi populární. Jeho příběh začal v USA v době, kdy vrcholila velká ekonomická krize třicátých let. Obchodníci měli plné sklady banánů, které začaly černat. Aby se spotřebovaly a nemusely se vyhodit, vznikl banánový chlebíček. Američané si ho od té doby oblíbili natolik, že má dnes dokonce svůj vlastní svátek. Národní den banánového chlebíčku se slaví 23. února. Upečte si ho doma i vy. Třeba podle našeho receptu:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozpustíme máslo, které pak necháme zchladnout.
  2. Ve velké míse smícháme sypké ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  3. V dalším kroku oloupeme banány.
  4. Rozmačkáme je vidličkou a přidáme k nim vejce a rozpuštěné máslo.
  5. Banánovou směs opatrně vmícháme k mouce a k dalším sypkým ingrediencím.
  6. Čokoládu nakrájíme na kousky.
  7. Můžeme použít hořkou čokoládu, čokoládu na vaření, mléčnou, podle chuti.
  8. Kousky přidáme do těsta.
  9. Na konec vyloupneme semínka z vanilkového lusku a také je přidáme do směsi.
  10. Těsto přeneseme do vymazané a vysypané formy.
  11. Pečeme hodinu na 180 °C.
  12. Banánový chlebíček můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem nebo namazat arašídovým máslem.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.