Malinový závin

Malinový závin

Moučník 1848 Poslední aktualizace: Feb 16, 2021 Vytvořeno: Feb 16, 2021
Malinový závin
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Malinový závin

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
  2. Náplň vytvoříte postupným smícháním všech surovin. Nejdříve vyšlehejte v misce žloutky s moučkovým cukrem a s pudingovým práškem. Z bílku ušlehejte v samostatné nádobě tuhý sníh. Až bude hotový, přidejte ho ke směsi ze žloutků. Nakonec do směsi přidejte maliny a přilijte trochu malinového sirupu. Část malin promačkejte vidličkou, část nechte v celku. Pokud máte maliny mražené, tak je nejprve nechte rozmrazit.
  3. Náplň pak naneste na těsto, které zabalte do tvaru závinu. Nakonec závin potřete vajíčkem a dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
  4. Po vytažení z trouby závin ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

Malinový závin



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Malinový závin

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
  2. Náplň vytvoříte postupným smícháním všech surovin. Nejdříve vyšlehejte v misce žloutky s moučkovým cukrem a s pudingovým práškem. Z bílku ušlehejte v samostatné nádobě tuhý sníh. Až bude hotový, přidejte ho ke směsi ze žloutků. Nakonec do směsi přidejte maliny a přilijte trochu malinového sirupu. Část malin promačkejte vidličkou, část nechte v celku. Pokud máte maliny mražené, tak je nejprve nechte rozmrazit.
  3. Náplň pak naneste na těsto, které zabalte do tvaru závinu. Nakonec závin potřete vajíčkem a dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
  4. Po vytažení z trouby závin ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.