Linecké

Linecké
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: medium
Tisk

Další tradiční cukroví, které každý zbožňuje. Křehké těsto s marmeládou uvnitř, dokonalá harmonie.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo s cukrem, následně přidáme žloutky.
  2. Zahustíme moukou a vypracujeme jednolité měkké těsto, které na chvíli necháme odpočinout.
  3. Vyválíme na pomoučeném válu na tenkou placku a vykrajujeme různé tvary.
  4. Do ½ z nich ještě uděláme doprostřed díru – pro konečný vizuální efekt.
  5. Opět pečeme pozvolna na 150°C po dobu 15 minut.
  6. Poté slepujeme vždy část s dírou uprostřed a část bez pomocí marmelády.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář