Lahodné skořicové šneky s polevou

Lahodné skořicové šneky s polevou

Moučník 508 Poslední aktualizace: Jan 09, 2021 Vytvořeno: Jan 09, 2021
Lahodné skořicové šneky s polevou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Skořice lahodná a zdravá, ale co je ze všeho nejlepší? Skořicoví šneci! Pojďte si s námi upéct ty nejlepší, které si navíc můžete přelít i polevou.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy přidejte vlažné mléko spolu s cukrem a rozpuštěným máslem a droždím. Vše jemně promíchejte a nechte 15 minut odpočívat v teple.
  2. Přidejte 400 g mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto (správně by mělo lepit)
  3. Přidejte zbytek mouky a dál zpracovávejte těsto. Cca 5 minut, dokud se nebude odlepovat od mísy
  4. Dejte těsto do čisté mísy, přikryjte a nechte kynout dvě hodiny na teplém místě
  5. Po vykynutí těsto ještě propracujte a vyválejte plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte cukrem a následně skořicí
  6. Opatrně jej srolujte a nakrájejte na cca 3 cm velké kousky a přesunujte je do připraveného pekáčku, ve kterém je necháte odpočívat ještě 30 minut
  7. Troubu si předehřejte na cca 160 stupňů.
  8. Šneky potřete vajíčkem a dejte péct na zhruba 20 minut dozlatova
  9. Po upečení si můžete připravit polevu z moučkového cukru, mléka a másla

Lahodné skořicové šneky s polevou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Skořice lahodná a zdravá, ale co je ze všeho nejlepší? Skořicoví šneci! Pojďte si s námi upéct ty nejlepší, které si navíc můžete přelít i polevou.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy přidejte vlažné mléko spolu s cukrem a rozpuštěným máslem a droždím. Vše jemně promíchejte a nechte 15 minut odpočívat v teple.
  2. Přidejte 400 g mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto (správně by mělo lepit)
  3. Přidejte zbytek mouky a dál zpracovávejte těsto. Cca 5 minut, dokud se nebude odlepovat od mísy
  4. Dejte těsto do čisté mísy, přikryjte a nechte kynout dvě hodiny na teplém místě
  5. Po vykynutí těsto ještě propracujte a vyválejte plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte cukrem a následně skořicí
  6. Opatrně jej srolujte a nakrájejte na cca 3 cm velké kousky a přesunujte je do připraveného pekáčku, ve kterém je necháte odpočívat ještě 30 minut
  7. Troubu si předehřejte na cca 160 stupňů.
  8. Šneky potřete vajíčkem a dejte péct na zhruba 20 minut dozlatova
  9. Po upečení si můžete připravit polevu z moučkového cukru, mléka a másla

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.