- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pomeranče oloupejte, kůru potřebovat nebudete.
- Oloupané pomeranč nakrájejte na malé kousky.
- Pokud mají pecky, pokuste se je vypeckovat.
- Kousky pomerančů pak vložte do hrnce a zalijte je vodou.
- Vařte bez pokličky na mírném ohni zhruba 30 minut.
- Poté přisypejte cukr, trošku si odložte na později.
- Po několika dalších minutách přidejte zbytek cukru s pektiny.
- Důkladně rozmíchejte a následně přisypte také koření: hřebíček a skořici.
- Znovu dobře promíchejte a ještě chvíli prohřívejte, maximálně na 5 minut.
- Marmeládu nalijte do čistých sklenic a otočte je víčkem dolů.
Kořeněná pomerančová marmeláda
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pomeranče oloupejte, kůru potřebovat nebudete.
- Oloupané pomeranč nakrájejte na malé kousky.
- Pokud mají pecky, pokuste se je vypeckovat.
- Kousky pomerančů pak vložte do hrnce a zalijte je vodou.
- Vařte bez pokličky na mírném ohni zhruba 30 minut.
- Poté přisypejte cukr, trošku si odložte na později.
- Po několika dalších minutách přidejte zbytek cukru s pektiny.
- Důkladně rozmíchejte a následně přisypte také koření: hřebíček a skořici.
- Znovu dobře promíchejte a ještě chvíli prohřívejte, maximálně na 5 minut.
- Marmeládu nalijte do čistých sklenic a otočte je víčkem dolů.
Mohlo by se vám také líbit