Kořeněná pomerančová marmeláda

Kořeněná pomerančová marmeláda

Zavařování & nakládání 168 Poslední aktualizace: Jan 09, 2021 Vytvořeno: Jan 09, 2021
Kořeněná pomerančová marmeláda
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupejte, kůru potřebovat nebudete.
  2. Oloupané pomeranč nakrájejte na malé kousky.
  3. Pokud mají pecky, pokuste se je vypeckovat.
  4. Kousky pomerančů pak vložte do hrnce a zalijte je vodou.
  5. Vařte bez pokličky na mírném ohni zhruba 30 minut.
  6. Poté přisypejte cukr, trošku si odložte na později.
  7. Po několika dalších minutách přidejte zbytek cukru s pektiny.
  8. Důkladně rozmíchejte a následně přisypte také koření: hřebíček a skořici.
  9. Znovu dobře promíchejte a ještě chvíli prohřívejte, maximálně na 5 minut.
  10. Marmeládu nalijte do čistých sklenic a otočte je víčkem dolů.

Kořeněná pomerančová marmeláda



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupejte, kůru potřebovat nebudete.
  2. Oloupané pomeranč nakrájejte na malé kousky.
  3. Pokud mají pecky, pokuste se je vypeckovat.
  4. Kousky pomerančů pak vložte do hrnce a zalijte je vodou.
  5. Vařte bez pokličky na mírném ohni zhruba 30 minut.
  6. Poté přisypejte cukr, trošku si odložte na později.
  7. Po několika dalších minutách přidejte zbytek cukru s pektiny.
  8. Důkladně rozmíchejte a následně přisypte také koření: hřebíček a skořici.
  9. Znovu dobře promíchejte a ještě chvíli prohřívejte, maximálně na 5 minut.
  10. Marmeládu nalijte do čistých sklenic a otočte je víčkem dolů.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.