- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Citrony dobře očistěte houbičkou pod proudem vlažné vody. Nechte okapat a osušte.
- Poté je nakrájejte na tenká kolečka. Nejlepší je používat bio citrony, protože nejsou chemicky ošetřené.
- Kolečka citronů vhoďte do hrnce a přilijte k nim půl litru převařené / destilované vody.
- Přisypte také třtinový cukr a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Rozmixovanou směs pak postavte na sporák a přiveďte k varu.
- Až marmeláda přijde k varu, přidejte sáček citrusových pektinů spolu se špetkou cukru.
- Poté vařte ještě několik minut podle toho, jakou hustotu marmelády požadujete.
- Hotovou marmeládu nalijte do skleniček, ty zavíčkujte a postavte je víčkem na stůl.
Klasická citronová marmeláda
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Citrony dobře očistěte houbičkou pod proudem vlažné vody. Nechte okapat a osušte.
- Poté je nakrájejte na tenká kolečka. Nejlepší je používat bio citrony, protože nejsou chemicky ošetřené.
- Kolečka citronů vhoďte do hrnce a přilijte k nim půl litru převařené / destilované vody.
- Přisypte také třtinový cukr a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Rozmixovanou směs pak postavte na sporák a přiveďte k varu.
- Až marmeláda přijde k varu, přidejte sáček citrusových pektinů spolu se špetkou cukru.
- Poté vařte ještě několik minut podle toho, jakou hustotu marmelády požadujete.
- Hotovou marmeládu nalijte do skleniček, ty zavíčkujte a postavte je víčkem na stůl.
Mohlo by se vám také líbit