Klasická citronová marmeláda

Klasická citronová marmeláda

Zavařování & nakládání 431 Poslední aktualizace: Jan 09, 2021 Vytvořeno: Jan 09, 2021
Klasická citronová marmeláda
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Citrony dobře očistěte houbičkou pod proudem vlažné vody. Nechte okapat a osušte.
  2. Poté je nakrájejte na tenká kolečka. Nejlepší je používat bio citrony, protože nejsou chemicky ošetřené.
  3. Kolečka citronů vhoďte do hrnce a přilijte k nim půl litru převařené / destilované vody.
  4. Přisypte také třtinový cukr a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Rozmixovanou směs pak postavte na sporák a přiveďte k varu.
  6. Až marmeláda přijde k varu, přidejte sáček citrusových pektinů spolu se špetkou cukru.
  7. Poté vařte ještě několik minut podle toho, jakou hustotu marmelády požadujete.
  8. Hotovou marmeládu nalijte do skleniček, ty zavíčkujte a postavte je víčkem na stůl.

Klasická citronová marmeláda



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Citrony dobře očistěte houbičkou pod proudem vlažné vody. Nechte okapat a osušte.
  2. Poté je nakrájejte na tenká kolečka. Nejlepší je používat bio citrony, protože nejsou chemicky ošetřené.
  3. Kolečka citronů vhoďte do hrnce a přilijte k nim půl litru převařené / destilované vody.
  4. Přisypte také třtinový cukr a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Rozmixovanou směs pak postavte na sporák a přiveďte k varu.
  6. Až marmeláda přijde k varu, přidejte sáček citrusových pektinů spolu se špetkou cukru.
  7. Poté vařte ještě několik minut podle toho, jakou hustotu marmelády požadujete.
  8. Hotovou marmeládu nalijte do skleniček, ty zavíčkujte a postavte je víčkem na stůl.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.