- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pomeranče i grepy z ekologického zemědělství dobře očistěte a oloupejte je škrabkou na brambory. Bílá vrstva pod kůrou ale musí na citrusech zůstat.
- Kůru z citrusů pokrájejte na kousky a uschovejte ji.
- Následně zbavte citrusy bílé slupky a tu vyhoďte.
- Oloupané citrusy pokrájejte na kousky. Pokud můžete, vypeckujte je.
- Kousky citrusů s kůrou vhoďte do hrnce, přilijte vodu a přidejte cukr.
- Citrusovou směs doveďte k varu a nechte vařit zhruba 30 minut.
- Poté přisypte polovinu sáčku pektinů se lžící cukru a důkladně promíchejte.
- Vařte ještě pár minut, pak hrnec odstavte a marmeládu zakapejte vodkou.
- Horkou marmeládu vlijte do sterilovaných sklenic a obraťte dnem vzhůru.
Kombinovaná citrusová marmeláda s vodkou
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Pomeranče i grepy z ekologického zemědělství dobře očistěte a oloupejte je škrabkou na brambory. Bílá vrstva pod kůrou ale musí na citrusech zůstat.
- Kůru z citrusů pokrájejte na kousky a uschovejte ji.
- Následně zbavte citrusy bílé slupky a tu vyhoďte.
- Oloupané citrusy pokrájejte na kousky. Pokud můžete, vypeckujte je.
- Kousky citrusů s kůrou vhoďte do hrnce, přilijte vodu a přidejte cukr.
- Citrusovou směs doveďte k varu a nechte vařit zhruba 30 minut.
- Poté přisypte polovinu sáčku pektinů se lžící cukru a důkladně promíchejte.
- Vařte ještě pár minut, pak hrnec odstavte a marmeládu zakapejte vodkou.
- Horkou marmeládu vlijte do sterilovaných sklenic a obraťte dnem vzhůru.
Mohlo by se vám také líbit