Kombinovaná citrusová marmeláda s vodkou

Kombinovaná citrusová marmeláda s vodkou

Zavařování & nakládání 1352 Poslední aktualizace: Jan 09, 2021 Vytvořeno: Jan 09, 2021
Kombinovaná citrusová marmeláda s vodkou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče i grepy z ekologického zemědělství dobře očistěte a oloupejte je škrabkou na brambory. Bílá vrstva pod kůrou ale musí na citrusech zůstat.
  2. Kůru z citrusů pokrájejte na kousky a uschovejte ji.
  3. Následně zbavte citrusy bílé slupky a tu vyhoďte.
  4. Oloupané citrusy pokrájejte na kousky. Pokud můžete, vypeckujte je.
  5. Kousky citrusů s kůrou vhoďte do hrnce, přilijte vodu a přidejte cukr.
  6. Citrusovou směs doveďte k varu a nechte vařit zhruba 30 minut.
  7. Poté přisypte polovinu sáčku pektinů se lžící cukru a důkladně promíchejte.
  8. Vařte ještě pár minut, pak hrnec odstavte a marmeládu zakapejte vodkou.
  9. Horkou marmeládu vlijte do sterilovaných sklenic a obraťte dnem vzhůru.

Kombinovaná citrusová marmeláda s vodkou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Marmelády a džemy mají v kuchyni své jisté místo. Plníme jimi buchty, koláče, promazáváme jimi cukroví a chutnají nám i jen tak na chlebu k snídani. Mnoho z nás si připravuje tyto pochoutky z ovoce vlastnoručně doma. Mezi české klasiky patří hlavně jahoda, rybíz nebo meruňka. Zkoušeli jste ale už marmeládu z citrusů? I tu zvládnete hravě připravit v domácích podmínkách.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče i grepy z ekologického zemědělství dobře očistěte a oloupejte je škrabkou na brambory. Bílá vrstva pod kůrou ale musí na citrusech zůstat.
  2. Kůru z citrusů pokrájejte na kousky a uschovejte ji.
  3. Následně zbavte citrusy bílé slupky a tu vyhoďte.
  4. Oloupané citrusy pokrájejte na kousky. Pokud můžete, vypeckujte je.
  5. Kousky citrusů s kůrou vhoďte do hrnce, přilijte vodu a přidejte cukr.
  6. Citrusovou směs doveďte k varu a nechte vařit zhruba 30 minut.
  7. Poté přisypte polovinu sáčku pektinů se lžící cukru a důkladně promíchejte.
  8. Vařte ještě pár minut, pak hrnec odstavte a marmeládu zakapejte vodkou.
  9. Horkou marmeládu vlijte do sterilovaných sklenic a obraťte dnem vzhůru.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.