Kokosovo-kakaová roláda

Kokosovo-kakaová roláda

Cukroví 1238 Poslední aktualizace: Nov 28, 2020 Vytvořeno: Nov 28, 2020
Kokosovo-kakaová roláda
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Kokos je pro nás exotickým ovocem, které si často kupujeme právě na Vánoce. Zkoušeli jste ale už někdy toto ovoce přidat do vánočního cukroví? Je to vynikající. Že nevíte jak?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si vytáhněte máslo, aby změklo.
  2. Potom připravte "těsto" na roládu.
  3. Roláda je nepečená, takže v tomto případě slouží pojem "těsto" jen pro představu.
  4. Namleté piškoty smíchejte se s 150 g cukru, s kakaem, s rumem, s rozinkami a s 50 g měkkého másla.
  5. Rukama vypracujte těsto.
  6. Těsto by mělo být vláčné, ale nelepit se.
  7. Dále je na řadě náplň.
  8. Tu připravíte ze zbytku másla, zbytku cukru a z kokosu.
  9. Na vále, který jste posypali kokosem, rozválejte "těsto" tak, aby z něj vznikla placka.
  10. Tu potřete kokosovou náplní a celou placku pak zaviňte.
  11. Tím vytvoříte roládu.
  12. Srolovanou roládu zabalte do potravinářské fólie a uložte ji na několik hodin do lednice.
  13. Až ztuhne, krájejte z ní tenké plátky, stejně jako když krájíte roládu piškotovou.
  14. Tím máte cukroví hotové a můžete servírovat.

Kokosovo-kakaová roláda



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Kokos je pro nás exotickým ovocem, které si často kupujeme právě na Vánoce. Zkoušeli jste ale už někdy toto ovoce přidat do vánočního cukroví? Je to vynikající. Že nevíte jak?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si vytáhněte máslo, aby změklo.
  2. Potom připravte "těsto" na roládu.
  3. Roláda je nepečená, takže v tomto případě slouží pojem "těsto" jen pro představu.
  4. Namleté piškoty smíchejte se s 150 g cukru, s kakaem, s rumem, s rozinkami a s 50 g měkkého másla.
  5. Rukama vypracujte těsto.
  6. Těsto by mělo být vláčné, ale nelepit se.
  7. Dále je na řadě náplň.
  8. Tu připravíte ze zbytku másla, zbytku cukru a z kokosu.
  9. Na vále, který jste posypali kokosem, rozválejte "těsto" tak, aby z něj vznikla placka.
  10. Tu potřete kokosovou náplní a celou placku pak zaviňte.
  11. Tím vytvoříte roládu.
  12. Srolovanou roládu zabalte do potravinářské fólie a uložte ji na několik hodin do lednice.
  13. Až ztuhne, krájejte z ní tenké plátky, stejně jako když krájíte roládu piškotovou.
  14. Tím máte cukroví hotové a můžete servírovat.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.