- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Bramboráky, nářečně také známé jako cmundy jsou velice lahodné bramborové placky, které jsou vhodné jako malá svačinka i jako plnohodnotný oběd. Můžeme je najít ve více verzích a i jejich úprava je různá, zde najdete univerzální vynikající recept.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejprve oloupeme brambory a poté najemno nastrouháme.
- Poté přidáme vajíčko a zahustíme moukou.
- Nakonec přisypeme i ostatní ingredience, čili koření.
- Těsto důkladně promícháme.
- Dále smažíme na menší kolečka, přibližně 2 minuty z každé strany.
- Pokud cmundy nechceme smažit, můžeme je vytvarovat na pečící papír a péct po dobu 10 minut na 180°C.
- Nechte si chutnat!
Jihočeské cmundy
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Bramboráky, nářečně také známé jako cmundy jsou velice lahodné bramborové placky, které jsou vhodné jako malá svačinka i jako plnohodnotný oběd. Můžeme je najít ve více verzích a i jejich úprava je různá, zde najdete univerzální vynikající recept.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejprve oloupeme brambory a poté najemno nastrouháme.
- Poté přidáme vajíčko a zahustíme moukou.
- Nakonec přisypeme i ostatní ingredience, čili koření.
- Těsto důkladně promícháme.
- Dále smažíme na menší kolečka, přibližně 2 minuty z každé strany.
- Pokud cmundy nechceme smažit, můžeme je vytvarovat na pečící papír a péct po dobu 10 minut na 180°C.
- Nechte si chutnat!
Mohlo by se vám také líbit