Jihočeské cmundy

Brambory 356 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Jihočeské cmundy
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Bramboráky, nářečně také známé jako cmundy jsou velice lahodné bramborové placky, které jsou vhodné jako malá svačinka i jako plnohodnotný oběd. Můžeme je najít ve více verzích a i jejich úprava je různá, zde najdete univerzální vynikající recept.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme brambory a poté najemno nastrouháme.
  2. Poté přidáme vajíčko a zahustíme moukou.
  3. Nakonec přisypeme i ostatní ingredience, čili koření.
  4. Těsto důkladně promícháme.
  5. Dále smažíme na menší kolečka, přibližně 2 minuty z každé strany.
  6. Pokud cmundy nechceme smažit, můžeme je vytvarovat na pečící papír a péct po dobu 10 minut na 180°C.
  7. Nechte si chutnat!

Jihočeské cmundy



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Bramboráky, nářečně také známé jako cmundy jsou velice lahodné bramborové placky, které jsou vhodné jako malá svačinka i jako plnohodnotný oběd. Můžeme je najít ve více verzích a i jejich úprava je různá, zde najdete univerzální vynikající recept.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme brambory a poté najemno nastrouháme.
  2. Poté přidáme vajíčko a zahustíme moukou.
  3. Nakonec přisypeme i ostatní ingredience, čili koření.
  4. Těsto důkladně promícháme.
  5. Dále smažíme na menší kolečka, přibližně 2 minuty z každé strany.
  6. Pokud cmundy nechceme smažit, můžeme je vytvarovat na pečící papír a péct po dobu 10 minut na 180°C.
  7. Nechte si chutnat!

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.