Jihočeské cmundy

Jihočeské cmundy
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Bramboráky, nářečně také známé jako cmundy jsou velice lahodné bramborové placky, které jsou vhodné jako malá svačinka i jako plnohodnotný oběd. Můžeme je najít ve více verzích a i jejich úprava je různá, zde najdete univerzální vynikající recept.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme brambory a poté najemno nastrouháme.
  2. Poté přidáme vajíčko a zahustíme moukou.
  3. Nakonec přisypeme i ostatní ingredience, čili koření.
  4. Těsto důkladně promícháme.
  5. Dále smažíme na menší kolečka, přibližně 2 minuty z každé strany.
  6. Pokud cmundy nechceme smažit, můžeme je vytvarovat na pečící papír a péct po dobu 10 minut na 180°C.
  7. Nechte si chutnat!

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář