Jedinečné čokoládové muffiny

Jedinečné čokoládové muffiny

Moučník 3258 Poslední aktualizace: Jan 01, 1970 Vytvořeno: Dec 21, 2018
Jedinečné čokoládové muffiny
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Budou chutnat všem a příprava je rychlá a velmi jednoduchá, což je jedinečná kombinace.

Na závěr
Jedinečné křehké a delikatesní muffiny, velmi jednoduché na přípravu. Každý si je zamiluje, a to dokonce i ti, co nemusí čokoládu – kakao a tabulku čokolády můžete buď úplně vynechat, nebo obměnit např. vlašskými ořechy. Každý si tak přijde na své.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience – tzn. mouku, kypřicí prášek, kakao a cukr.
  2. V menším rendlíku rozpustíme máslo spolu s čokoládou.
  3. Odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme chvíli zchladnout, máslo s čokoládu ale nesmí znovu ztuhnout.
  4. Poté k nim přilejeme mléko a ještě chvíli mícháme, dokud se nespojí, pokud je to třeba ještě chvíli dáme na sporák.
  5. Nyní k sypkým ingrediencím přilejeme tekutou část – mléko, máslo a čokoládu.
  6. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, s řidší konzistencí.
  7. Přidáme dvě vejce a dobře promícháme.
  8. Plníme do připravených forem na muffiny, či můžeme použít jakoukoli jinou vymazanou formu, doba pečení bude jiná, záleží na tvaru.
  9. Pečeme přibližně 30 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C.
  10. Po zchladnutí můžeme podávat, či ještě dozdobit a vytvořit tak cupcaky.

Jedinečné čokoládové muffiny



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Budou chutnat všem a příprava je rychlá a velmi jednoduchá, což je jedinečná kombinace.

Na závěr
Jedinečné křehké a delikatesní muffiny, velmi jednoduché na přípravu. Každý si je zamiluje, a to dokonce i ti, co nemusí čokoládu – kakao a tabulku čokolády můžete buď úplně vynechat, nebo obměnit např. vlašskými ořechy. Každý si tak přijde na své.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience – tzn. mouku, kypřicí prášek, kakao a cukr.
  2. V menším rendlíku rozpustíme máslo spolu s čokoládou.
  3. Odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme chvíli zchladnout, máslo s čokoládu ale nesmí znovu ztuhnout.
  4. Poté k nim přilejeme mléko a ještě chvíli mícháme, dokud se nespojí, pokud je to třeba ještě chvíli dáme na sporák.
  5. Nyní k sypkým ingrediencím přilejeme tekutou část – mléko, máslo a čokoládu.
  6. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, s řidší konzistencí.
  7. Přidáme dvě vejce a dobře promícháme.
  8. Plníme do připravených forem na muffiny, či můžeme použít jakoukoli jinou vymazanou formu, doba pečení bude jiná, záleží na tvaru.
  9. Pečeme přibližně 30 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C.
  10. Po zchladnutí můžeme podávat, či ještě dozdobit a vytvořit tak cupcaky.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.