Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Moučník 255 Poslední aktualizace: Feb 16, 2021 Vytvořeno: Feb 16, 2021
Jablečný štrůdl
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Štrůdl z listového těsta patří ke klasickým českým a moravským dezertům.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
  2. Celá jablka omyjte, přepulte je, odstraňte jádřince a půlky jablek pak nastrouhejte najemno. Jablka strouhejte i se slupkou. K nastrouhaným jablkům přisypte cukr, skořici, rozinky a vše zakapejte citronovou šťávou. Smíchanou náplň ještě trochu zahustěte strouhankou. Do náplně můžete dle chuti přidat také oříšky, vanilkový cukr nebo hřebíček.
  3. Hotovou náplň naneste na rozválené těsto. Závin zabalte a potřete ho rozšlehaným vejcem. Dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
  4. Po vytažení z trouby ho ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

Jablečný štrůdl



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Štrůdl z listového těsta patří ke klasickým českým a moravským dezertům.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
  2. Celá jablka omyjte, přepulte je, odstraňte jádřince a půlky jablek pak nastrouhejte najemno. Jablka strouhejte i se slupkou. K nastrouhaným jablkům přisypte cukr, skořici, rozinky a vše zakapejte citronovou šťávou. Smíchanou náplň ještě trochu zahustěte strouhankou. Do náplně můžete dle chuti přidat také oříšky, vanilkový cukr nebo hřebíček.
  3. Hotovou náplň naneste na rozválené těsto. Závin zabalte a potřete ho rozšlehaným vejcem. Dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
  4. Po vytažení z trouby ho ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.