Hrušky na víně

Hrušky na víně

Moučník 1120 Poslední aktualizace: Aug 26, 2020 Vytvořeno: Aug 26, 2020
Hrušky na víně
  • Serves: 2 People
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Sklizeň hrušek je po roce zase tady, a tak možná přemýšlíte, co s nimi. Kompoty už se vám přejedly, péct se vám v tom horku nechce? Uvařte si opravdovou lahůdku! Hrušky na červeném víně. Hodí se jako dezert na nedělní stůl i k romantické večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme a oloupeme.
  2. Poté je rozkrojíme na poloviny a vytáhneme z nich jádřince.
  3. Do menšího hrnce vlijeme víno, přidáme koření, šťávu a kůru z pomeranče, javorový sirup a oloupané hrušky.
  4. Dáme vařit na mírném ohni a podle potřeby přiléváme víno.
  5. Vaříme čtvrt hodiny.
  6. Po čtvrt hodině vytáhneme hrušky z hrnce, aby se nerozvařily.
  7. Omáčku ještě chvíli vaříme, dokud zredukuje.
  8. Poté ji stáhneme z plotny.
  9. Hrušky poklademe na talíř a polijeme horkou omáčkou.
  10. Podle chuti můžeme dozdobit mátou, lesním ovocem, šlehačkou nebo oříšky.
  11. Výborné jsou i samotné.

Hrušky na víně



  • Serves: 2 People
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Sklizeň hrušek je po roce zase tady, a tak možná přemýšlíte, co s nimi. Kompoty už se vám přejedly, péct se vám v tom horku nechce? Uvařte si opravdovou lahůdku! Hrušky na červeném víně. Hodí se jako dezert na nedělní stůl i k romantické večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept:

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme a oloupeme.
  2. Poté je rozkrojíme na poloviny a vytáhneme z nich jádřince.
  3. Do menšího hrnce vlijeme víno, přidáme koření, šťávu a kůru z pomeranče, javorový sirup a oloupané hrušky.
  4. Dáme vařit na mírném ohni a podle potřeby přiléváme víno.
  5. Vaříme čtvrt hodiny.
  6. Po čtvrt hodině vytáhneme hrušky z hrnce, aby se nerozvařily.
  7. Omáčku ještě chvíli vaříme, dokud zredukuje.
  8. Poté ji stáhneme z plotny.
  9. Hrušky poklademe na talíř a polijeme horkou omáčkou.
  10. Podle chuti můžeme dozdobit mátou, lesním ovocem, šlehačkou nebo oříšky.
  11. Výborné jsou i samotné.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.