- Serves: 2 People
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Sklizeň hrušek je po roce zase tady, a tak možná přemýšlíte, co s nimi. Kompoty už se vám přejedly, péct se vám v tom horku nechce? Uvařte si opravdovou lahůdku! Hrušky na červeném víně. Hodí se jako dezert na nedělní stůl i k romantické večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Hrušky omyjeme a oloupeme.
- Poté je rozkrojíme na poloviny a vytáhneme z nich jádřince.
- Do menšího hrnce vlijeme víno, přidáme koření, šťávu a kůru z pomeranče, javorový sirup a oloupané hrušky.
- Dáme vařit na mírném ohni a podle potřeby přiléváme víno.
- Vaříme čtvrt hodiny.
- Po čtvrt hodině vytáhneme hrušky z hrnce, aby se nerozvařily.
- Omáčku ještě chvíli vaříme, dokud zredukuje.
- Poté ji stáhneme z plotny.
- Hrušky poklademe na talíř a polijeme horkou omáčkou.
- Podle chuti můžeme dozdobit mátou, lesním ovocem, šlehačkou nebo oříšky.
- Výborné jsou i samotné.
Hrušky na víně
- Serves: 2 People
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Sklizeň hrušek je po roce zase tady, a tak možná přemýšlíte, co s nimi. Kompoty už se vám přejedly, péct se vám v tom horku nechce? Uvařte si opravdovou lahůdku! Hrušky na červeném víně. Hodí se jako dezert na nedělní stůl i k romantické večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Hrušky omyjeme a oloupeme.
- Poté je rozkrojíme na poloviny a vytáhneme z nich jádřince.
- Do menšího hrnce vlijeme víno, přidáme koření, šťávu a kůru z pomeranče, javorový sirup a oloupané hrušky.
- Dáme vařit na mírném ohni a podle potřeby přiléváme víno.
- Vaříme čtvrt hodiny.
- Po čtvrt hodině vytáhneme hrušky z hrnce, aby se nerozvařily.
- Omáčku ještě chvíli vaříme, dokud zredukuje.
- Poté ji stáhneme z plotny.
- Hrušky poklademe na talíř a polijeme horkou omáčkou.
- Podle chuti můžeme dozdobit mátou, lesním ovocem, šlehačkou nebo oříšky.
- Výborné jsou i samotné.
Mohlo by se vám také líbit