Hrnečková bábovka s vaječným likérem

Moučník 219 Poslední aktualizace: Sep 12, 2019 Vytvořeno: Sep 12, 2019
Hrnečková bábovka s vaječným likérem
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Střední
Vytisknout

Nečekaná návštěva je za dveřmi a vy marně přemýšlíte, co ji nabídnete k čaji či kávě? Vyzkoušejte jednoduchou bábovku z ingrediencí, které najde doma každá hospodyňka. Vláčná bábovka provoněná vaječným likérem je v troubě do 10 minut a chutná výtečně!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse důkladně promícháme všechny sypké ingredience kromě kakaa.
  2. Do sypké směsi přidáme olej, vejce, mléko, vaječný koňak a metličkou vyšleháme hladké řidší těsto.
  3. Do vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme půlku těsta.
  4. Do mísy s odloženým zbytkem těsta vmícháme kakao a rovnoměrně přilijeme ke světlému těstu do formy.
  5. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 3/4 hodiny.
  6. Před vyndáním bábovky z trouby proveďte test párátkem.
  7. Do bábovky zapíchněte párátko.
  8. Pokud na vytaženém párátku z bábovky těsto nelepí, bábovka je hotová.
  9. Hotovou bábovku zakryjeme talířem a překlopíme.
  10. Na závěr ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Hrnečková bábovka s vaječným likérem



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Střední

Nečekaná návštěva je za dveřmi a vy marně přemýšlíte, co ji nabídnete k čaji či kávě? Vyzkoušejte jednoduchou bábovku z ingrediencí, které najde doma každá hospodyňka. Vláčná bábovka provoněná vaječným likérem je v troubě do 10 minut a chutná výtečně!

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse důkladně promícháme všechny sypké ingredience kromě kakaa.
  2. Do sypké směsi přidáme olej, vejce, mléko, vaječný koňak a metličkou vyšleháme hladké řidší těsto.
  3. Do vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme půlku těsta.
  4. Do mísy s odloženým zbytkem těsta vmícháme kakao a rovnoměrně přilijeme ke světlému těstu do formy.
  5. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 3/4 hodiny.
  6. Před vyndáním bábovky z trouby proveďte test párátkem.
  7. Do bábovky zapíchněte párátko.
  8. Pokud na vytaženém párátku z bábovky těsto nelepí, bábovka je hotová.
  9. Hotovou bábovku zakryjeme talířem a překlopíme.
  10. Na závěr ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.