Dýňové pyré

Dýňové pyré
  • Počet porcí: 0 Porce
  • Doba přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Vytisknout

Dýňové pyré se hodí k jakémukoli pokrmu jako příloha, a navíc vám nezabere ani moc času. Jeho příprava je velmi jednoduchá, a tak ji zvládne každý. Nejchutnější je jako příloha ke steaku z krůtího masa.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve upečte kousky dýně v troubě při teplotě 180°C.
  2. Dýni pokapejte olivovým olejem, posypte cukrem a zakryjte alobalem.
  3. Dýni nechte péct přibližně 20–30 minut.
  4. Poté alobal sejměte a nechte dýni ještě chvíli péct, dokud nezíská zlatavou barvu.
  5. Dýni dejte do mísy spolu s uvařenými bramborami a smetanou na šlehání.
  6. Vše rozmixujte do hladka a ochuťte solí a pepřem.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář