Makové ravioli

Makové ravioli
  • Počet porcí: 0 Porce
  • Doba přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Vytisknout

Mák v lineckém těstě s povidly? Vyzkoušejte netradiční vánoční cukroví.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli a mák.
  2. Přidáme žloutek a na kousky nakrájené máslo.
  3. Uhněteme těsto, které necháme v chladnu 2 hodiny odležet.
  4. Vychladlé těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm.
  5. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Do středu každého kolečka dáme malé množství povidel.
  7. Kolečko uprostřed přehneme a okraje spojíme.
  8. Pomoučenou vidličkou okraje mírně zatlačíme.
  9. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 ° C cca 10 minut.
  10. Tip: Příliš hustá povidla můžeme mírně naředit rumem

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář