- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Sezóna borůvek právě vrcholí a všichni přemýšlí, jak toto drobné ovoce co nejlépe zpracovat. Na knedlíky nebývá v létě moc chuť. Dát je zamrazit? Anebo upéct lahodný koláč. Inspirujte se následujícím receptem:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve větší nádobě smícháme všechny sypké suroviny – cukr, mouku a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vzešlý kvásek.
- Ten vyrobíme tak, že smícháme dvě třetiny mléka (musí být vlažné) s rozdrobeným droždím. Necháme kynout na teplém místě, dokud kvásek nevzejde.
- Poté, co smícháme sypké suroviny s kváskem, přidáme zbylé mléko, vejce a rozpuštěný tuk. Ze všech surovin uhněteme táhnoucí se těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme ještě hodinku kynout.
- Poté přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme borůvkami.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Borůvkový koláč kynutý
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Sezóna borůvek právě vrcholí a všichni přemýšlí, jak toto drobné ovoce co nejlépe zpracovat. Na knedlíky nebývá v létě moc chuť. Dát je zamrazit? Anebo upéct lahodný koláč. Inspirujte se následujícím receptem:
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve větší nádobě smícháme všechny sypké suroviny – cukr, mouku a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vzešlý kvásek.
- Ten vyrobíme tak, že smícháme dvě třetiny mléka (musí být vlažné) s rozdrobeným droždím. Necháme kynout na teplém místě, dokud kvásek nevzejde.
- Poté, co smícháme sypké suroviny s kváskem, přidáme zbylé mléko, vejce a rozpuštěný tuk. Ze všech surovin uhněteme táhnoucí se těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme ještě hodinku kynout.
- Poté přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme borůvkami.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Mohlo by se vám také líbit