- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Bezlepkový koláč
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve velké míse smícháme mouku, část cukru, droždí, rozehřátý tuk (100 g) a vejce. Postupně vléváme i vlažné mléko. Celé těsto hněteme vařečkou, dokud se těsto nezačne táhnout.
- Poté těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, než zvětší svůj objem.
- Ve vysoké nádobě vyšleháme sníh. Ten přidáme do vykynutého těsta.
- Poté vyrobíme borůvkovou náplň. Borůvky rozmixujeme s trochou vody a smícháme s borůvkovou nebo rybízovou marmeládou.
- Hotové těsto přeneseme na plech. Uděláme mu vyšší okraje a potřeme borůvkovou náplní.
- Nakonec vyrobíme drobenku z kukuřičné mouky, pár lžic cukru a kousku másla. Všechny suroviny smícháme a hněteme, dokud nemají požadovanou konzistenci.
- Drobenku nasypeme na koláč a přisypeme ještě celé borůvky. Pečeme zhruba 30 minut na 200°C, dokud drobenka nezezlátne.
Bezlepkový koláč borůvkový
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Bezlepkový koláč
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Ve velké míse smícháme mouku, část cukru, droždí, rozehřátý tuk (100 g) a vejce. Postupně vléváme i vlažné mléko. Celé těsto hněteme vařečkou, dokud se těsto nezačne táhnout.
- Poté těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, než zvětší svůj objem.
- Ve vysoké nádobě vyšleháme sníh. Ten přidáme do vykynutého těsta.
- Poté vyrobíme borůvkovou náplň. Borůvky rozmixujeme s trochou vody a smícháme s borůvkovou nebo rybízovou marmeládou.
- Hotové těsto přeneseme na plech. Uděláme mu vyšší okraje a potřeme borůvkovou náplní.
- Nakonec vyrobíme drobenku z kukuřičné mouky, pár lžic cukru a kousku másla. Všechny suroviny smícháme a hněteme, dokud nemají požadovanou konzistenci.
- Drobenku nasypeme na koláč a přisypeme ještě celé borůvky. Pečeme zhruba 30 minut na 200°C, dokud drobenka nezezlátne.
Mohlo by se vám také líbit