- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Máte rádi paštiku? A zkoušeli jste někdy paštiku domácí? Hlavní výhodou doma připravované paštiky je to, že si do ní můžete dát přesně takové ingredience, jaké máte rádi. Vyhnete se navíc chemickým konzervantům, barvivům a éčkům. Domácí paštika se nejčastěji vyrábí z kuřete. Skvělá je ale i ta husí nebo vepřová. Jakou paštiku máte nejraději vy?
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Začněte tím, že játra očistíte a odstraníte z nich blány.
- Následně nasekejte cibulku najemno a na pánvi rozehřejte ghí.
- Na něm orestujte cibulku, na plátky nasekaný česnek a snítku tymiánu.
- Po chvilce restování přidejte i játra. Játra se musí orestovat tak, aby byla tmavé.
- Poté předělejte celou směs z pánve do mixéru a směs rozmixujte do hladka.
- Rozmixovanou směs osolte, opepřete a promíchejte.
- Paštiku ještě propasírujte přes sítko, musí zůstat jemná.
- Paštiku přelijte do sklenice s dobrým uzávěrem a ozdobte další snítkou tymiánu.
- Uchovávejte v lednici, kde vydrží zhruba jeden týden. Vždy hlídejte, jestli se nekazí.
- Domácí kuřecí paštiku podávejte s pečivem, ideálně s rozpečenou bagetkou nebo s topinkou.
Vynikající domácí kuřecí paštika
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Máte rádi paštiku? A zkoušeli jste někdy paštiku domácí? Hlavní výhodou doma připravované paštiky je to, že si do ní můžete dát přesně takové ingredience, jaké máte rádi. Vyhnete se navíc chemickým konzervantům, barvivům a éčkům. Domácí paštika se nejčastěji vyrábí z kuřete. Skvělá je ale i ta husí nebo vepřová. Jakou paštiku máte nejraději vy?
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Začněte tím, že játra očistíte a odstraníte z nich blány.
- Následně nasekejte cibulku najemno a na pánvi rozehřejte ghí.
- Na něm orestujte cibulku, na plátky nasekaný česnek a snítku tymiánu.
- Po chvilce restování přidejte i játra. Játra se musí orestovat tak, aby byla tmavé.
- Poté předělejte celou směs z pánve do mixéru a směs rozmixujte do hladka.
- Rozmixovanou směs osolte, opepřete a promíchejte.
- Paštiku ještě propasírujte přes sítko, musí zůstat jemná.
- Paštiku přelijte do sklenice s dobrým uzávěrem a ozdobte další snítkou tymiánu.
- Uchovávejte v lednici, kde vydrží zhruba jeden týden. Vždy hlídejte, jestli se nekazí.
- Domácí kuřecí paštiku podávejte s pečivem, ideálně s rozpečenou bagetkou nebo s topinkou.
Mohlo by se vám také líbit