- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Drštková polévka je oblíbenou českou klasikou. Vyzkoušejte zdravější verzi této polévky a zkuste vyměnit drštky za hlívu. Překvapí vás výbornou chutí, téměř nerozeznatelnou od tradiční verze polévky s hovězími drštky. Hlíva má navíc blahodárné účinky na naše zdraví. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a stopové prvky. Má protivirové, protibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže posílit náš imunitní systém.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na rozpáleném oleji osmažíme mírně do sklovata cibulku.
- Přihodíme hlívu, kterou si předem očistíme a okrájíme z ní tuhé a dřevnaté části.
- Na mírném plameni restujeme asi 7 minut.
- Přisypeme uzenou papriku, majoránku, sůl a pepř a za stálého míchání minutku restujeme.
- Přilijeme vývar, rajský protlak a prolisovaný česnek.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
- V misce metličkou rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme tekutou kaši.
- Směs pomalu vléváme do polévky a metličkou vmícháme do polévky.
- Polévku povaříme dalších 5 minut.
Vegetariánská „drštková“ polévka z hlívy ústřičné
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Drštková polévka je oblíbenou českou klasikou. Vyzkoušejte zdravější verzi této polévky a zkuste vyměnit drštky za hlívu. Překvapí vás výbornou chutí, téměř nerozeznatelnou od tradiční verze polévky s hovězími drštky. Hlíva má navíc blahodárné účinky na naše zdraví. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a stopové prvky. Má protivirové, protibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže posílit náš imunitní systém.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na rozpáleném oleji osmažíme mírně do sklovata cibulku.
- Přihodíme hlívu, kterou si předem očistíme a okrájíme z ní tuhé a dřevnaté části.
- Na mírném plameni restujeme asi 7 minut.
- Přisypeme uzenou papriku, majoránku, sůl a pepř a za stálého míchání minutku restujeme.
- Přilijeme vývar, rajský protlak a prolisovaný česnek.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
- V misce metličkou rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme tekutou kaši.
- Směs pomalu vléváme do polévky a metličkou vmícháme do polévky.
- Polévku povaříme dalších 5 minut.
Mohlo by se vám také líbit