Vegetariánská „drštková“ polévka z hlívy ústřičné

Polévky 51 Poslední aktualizace: Sep 22, 2019 Vytvořeno: Sep 22, 2019
Vegetariánská „drštková“ polévka z hlívy ústřičné
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Drštková polévka je oblíbenou českou klasikou. Vyzkoušejte zdravější verzi této polévky a zkuste vyměnit drštky za hlívu. Překvapí vás výbornou chutí, téměř nerozeznatelnou od tradiční verze polévky s hovězími drštky. Hlíva má navíc blahodárné účinky na naše zdraví. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a stopové prvky. Má protivirové, protibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže posílit náš imunitní systém.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme mírně do sklovata cibulku.
  2. Přihodíme hlívu, kterou si předem očistíme a okrájíme z ní tuhé a dřevnaté části.
  3. Na mírném plameni restujeme asi 7 minut.
  4. Přisypeme uzenou papriku, majoránku, sůl a pepř a za stálého míchání minutku restujeme.
  5. Přilijeme vývar, rajský protlak a prolisovaný česnek.
  6. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
  7. V misce metličkou rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme tekutou kaši.
  8. Směs pomalu vléváme do polévky a metličkou vmícháme do polévky.
  9. Polévku povaříme dalších 5 minut.

Vegetariánská „drštková“ polévka z hlívy ústřičné



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Drštková polévka je oblíbenou českou klasikou. Vyzkoušejte zdravější verzi této polévky a zkuste vyměnit drštky za hlívu. Překvapí vás výbornou chutí, téměř nerozeznatelnou od tradiční verze polévky s hovězími drštky. Hlíva má navíc blahodárné účinky na naše zdraví. Obsahuje důležité vitamíny, minerály a stopové prvky. Má protivirové, protibakteriální a protizánětlivé účinky a dokáže posílit náš imunitní systém.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji osmažíme mírně do sklovata cibulku.
  2. Přihodíme hlívu, kterou si předem očistíme a okrájíme z ní tuhé a dřevnaté části.
  3. Na mírném plameni restujeme asi 7 minut.
  4. Přisypeme uzenou papriku, majoránku, sůl a pepř a za stálého míchání minutku restujeme.
  5. Přilijeme vývar, rajský protlak a prolisovaný česnek.
  6. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
  7. V misce metličkou rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme tekutou kaši.
  8. Směs pomalu vléváme do polévky a metličkou vmícháme do polévky.
  9. Polévku povaříme dalších 5 minut.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.