Polévka z hlávkového zelí se zeleninou

Polévka z hlávkového zelí se zeleninou
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Rádi byste si dali poctivou zelňačku, tedy polévku ze zelí? Pokud nemáte po ruce žádný recept, jste na správném místě.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na drobné čtverečky, cibuli a ostatní zeleninu a brambory na kousky.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na tuku, přidáme zeleninu a cibuli, osmahneme a potom přidáme brambory, trochu vody a dusíme, až zelenina změkne.
  3. Pak ji prolisujeme a rozšleháme s trochou vývaru ze zeleniny.
  4. Zelí podusíme ve zbývající vodě, přidáme připravenou zeleninu, masox, sůl, pepř a krátce povaříme.
  5. Housku nakrájíme na kostičky, opražíme nasucho a podáváme k polévce.

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář