Indická čočková polévka

Indická čočková polévka
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Představím vám recept na čočkovou polévku, který považuji za daleko lepší, než ten český. Je plný různorodých chutí a vůní, které do sebe skvěle zapadají, a dává pocit, že jíte něco kouzelného a neopakovatelného. Přitom příprava a recept je vcelku jednoduchý a rychlý.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si propláchneme čočku a vybereme z ní případné kamínky.
  2. Můžete ji nechat i den odležet.
  3. Poté ji vařte ve dvou litrech zeleninového vývaru.
  4. Mezí tím si spařte rajčata, oloupejte a nakonec nakrájejte.
  5. Přihoďte je po dvaceti minutách vaření do vývaru.
  6. Ještě chvíli povařte, aby rajčata dostatečně změkla.
  7. Vypněte vařič a postupujte dále.
  8. Někdy se také do polévky přidávají plechovková sterilovaná a už nakrájená rajčata.
  9. Jenže jejich potíž je v tom, že jsou mnohdy až moc kyselá a v polévce tuto chuť už ničím nepřebijete.
  10. Na másle si osmahněte nakrájenou cibuli a k tomu nastrouhaný zázvor.
  11. Přidejte všechno koření.
  12. Postupně ochutnávejte, abyste to s chutěmi nepřehnali.
  13. Pokud nechcete recept, tak ostrý, můžete přidat půl kelímku bílého jogurtu, který srazí pálivost polévky.
  14. Nebo můžete vynechat chilli papričku a tím pádem už nemusíte přidávat bílý jogurt.
  15. To je na každém, jak si to promyslí.
  16. Počkáte, až bude koření vonět a přidáte ho do polévky.
  17. Poté celou polévku ještě osolte a nechte ji chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.
  18. Z polévky se nesmí vyvařit velké množství vody, jinak by z ní byla kaše, kterou sice také najdete v indické kuchyni, ale není to účelem tohoto receptu.
  19. Polévka se nalévá do malých porcelánových misek, které udrží teplo delší dobu než obyčejné hluboké talíře.
  20. Přejeme dobrou chuť

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář