- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Představím vám recept na čočkovou polévku, který považuji za daleko lepší, než ten český. Je plný různorodých chutí a vůní, které do sebe skvěle zapadají, a dává pocit, že jíte něco kouzelného a neopakovatelného. Přitom příprava a recept je vcelku jednoduchý a rychlý.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na začátku si propláchneme čočku a vybereme z ní případné kamínky.
- Můžete ji nechat i den odležet.
- Poté ji vařte ve dvou litrech zeleninového vývaru.
- Mezí tím si spařte rajčata, oloupejte a nakonec nakrájejte.
- Přihoďte je po dvaceti minutách vaření do vývaru.
- Ještě chvíli povařte, aby rajčata dostatečně změkla.
- Vypněte vařič a postupujte dále.
- Někdy se také do polévky přidávají plechovková sterilovaná a už nakrájená rajčata.
- Jenže jejich potíž je v tom, že jsou mnohdy až moc kyselá a v polévce tuto chuť už ničím nepřebijete.
- Na másle si osmahněte nakrájenou cibuli a k tomu nastrouhaný zázvor.
- Přidejte všechno koření.
- Postupně ochutnávejte, abyste to s chutěmi nepřehnali.
- Pokud nechcete recept, tak ostrý, můžete přidat půl kelímku bílého jogurtu, který srazí pálivost polévky.
- Nebo můžete vynechat chilli papričku a tím pádem už nemusíte přidávat bílý jogurt.
- To je na každém, jak si to promyslí.
- Počkáte, až bude koření vonět a přidáte ho do polévky.
- Poté celou polévku ještě osolte a nechte ji chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.
- Z polévky se nesmí vyvařit velké množství vody, jinak by z ní byla kaše, kterou sice také najdete v indické kuchyni, ale není to účelem tohoto receptu.
- Polévka se nalévá do malých porcelánových misek, které udrží teplo delší dobu než obyčejné hluboké talíře.
- Přejeme dobrou chuť
Indická čočková polévka
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Představím vám recept na čočkovou polévku, který považuji za daleko lepší, než ten český. Je plný různorodých chutí a vůní, které do sebe skvěle zapadají, a dává pocit, že jíte něco kouzelného a neopakovatelného. Přitom příprava a recept je vcelku jednoduchý a rychlý.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na začátku si propláchneme čočku a vybereme z ní případné kamínky.
- Můžete ji nechat i den odležet.
- Poté ji vařte ve dvou litrech zeleninového vývaru.
- Mezí tím si spařte rajčata, oloupejte a nakonec nakrájejte.
- Přihoďte je po dvaceti minutách vaření do vývaru.
- Ještě chvíli povařte, aby rajčata dostatečně změkla.
- Vypněte vařič a postupujte dále.
- Někdy se také do polévky přidávají plechovková sterilovaná a už nakrájená rajčata.
- Jenže jejich potíž je v tom, že jsou mnohdy až moc kyselá a v polévce tuto chuť už ničím nepřebijete.
- Na másle si osmahněte nakrájenou cibuli a k tomu nastrouhaný zázvor.
- Přidejte všechno koření.
- Postupně ochutnávejte, abyste to s chutěmi nepřehnali.
- Pokud nechcete recept, tak ostrý, můžete přidat půl kelímku bílého jogurtu, který srazí pálivost polévky.
- Nebo můžete vynechat chilli papričku a tím pádem už nemusíte přidávat bílý jogurt.
- To je na každém, jak si to promyslí.
- Počkáte, až bude koření vonět a přidáte ho do polévky.
- Poté celou polévku ještě osolte a nechte ji chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily.
- Z polévky se nesmí vyvařit velké množství vody, jinak by z ní byla kaše, kterou sice také najdete v indické kuchyni, ale není to účelem tohoto receptu.
- Polévka se nalévá do malých porcelánových misek, které udrží teplo delší dobu než obyčejné hluboké talíře.
- Přejeme dobrou chuť
Mohlo by se vám také líbit