- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Tento dort je králem všech cukráren. Pochází z Německa a skládá se ze šlehačky, z višní a z čokolády. Prostě samé skvělé suroviny. Poprvé tento dort upekl cukrář Josef Keller v roce 1915. A od té doby se peče pravidelně po celé Evropě. Upečte si ho doma i vy. S našim receptem to zvládnete na jedničku.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem a olejem. Až z nich vyšleháte pěnu, přidejte ji do mísy. Dále vyšlehejte ve vysoké nádobě bílky se špetkou soli. Vzniklý sníh přidejte k ostatním surovinám a vše dobře promíchejte. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte ho na 180 stupňů zhruba 15-20 minut.
- Korpusy upečte celkem tři. Každý korpus pak potřete višňovou marmeládou a na ni poklaďte vypeckované višně z kompotu. Z kompotové šťávy uvařte želé. Při přípravě želé postupujte podle návodu na obalu, jen místo vody použijte višňovou šťávu. Pokud by vám šťáva nestačila, doplňte ji višňovým džusem. Hotové želé nechejte zchladnout a jakmile začne tuhnout, nalijte ho na višně na každém korpusu. Korpusy s želatinou nechte uležet a začněte s přípravou krému.
- Smetanu vyšlehejte ve vysoké nádobě do tuha. Až bude smetana tuhá, přidejte cukr moučku. Šlehačkou potřete jednotlivé korpusy. Vrstvy budou vypadat takto: korpus, marmeláda, višně, želé a nakonec krém. Na první korpus pak přiklopte druhý a na druhý pak zase třetí. Vrchní vrstvu dortu potřete zbytkem šlehačky a pokud možno, pomažte i okraje dortu. Na šlehačku nastrouhejte tmavou čokoládu. Celý dort ještě nazdobte višněmi. Poté ho dejte uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
- Schwarzwaldský dort podávejte ke kávě s kopečkem šlehačky. Kousek dortíku můžete ještě posypat mandličkami nebo polít likérem cherry.
Schwarzwaldský dort
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Tento dort je králem všech cukráren. Pochází z Německa a skládá se ze šlehačky, z višní a z čokolády. Prostě samé skvělé suroviny. Poprvé tento dort upekl cukrář Josef Keller v roce 1915. A od té doby se peče pravidelně po celé Evropě. Upečte si ho doma i vy. S našim receptem to zvládnete na jedničku.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem a olejem. Až z nich vyšleháte pěnu, přidejte ji do mísy. Dále vyšlehejte ve vysoké nádobě bílky se špetkou soli. Vzniklý sníh přidejte k ostatním surovinám a vše dobře promíchejte. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte ho na 180 stupňů zhruba 15-20 minut.
- Korpusy upečte celkem tři. Každý korpus pak potřete višňovou marmeládou a na ni poklaďte vypeckované višně z kompotu. Z kompotové šťávy uvařte želé. Při přípravě želé postupujte podle návodu na obalu, jen místo vody použijte višňovou šťávu. Pokud by vám šťáva nestačila, doplňte ji višňovým džusem. Hotové želé nechejte zchladnout a jakmile začne tuhnout, nalijte ho na višně na každém korpusu. Korpusy s želatinou nechte uležet a začněte s přípravou krému.
- Smetanu vyšlehejte ve vysoké nádobě do tuha. Až bude smetana tuhá, přidejte cukr moučku. Šlehačkou potřete jednotlivé korpusy. Vrstvy budou vypadat takto: korpus, marmeláda, višně, želé a nakonec krém. Na první korpus pak přiklopte druhý a na druhý pak zase třetí. Vrchní vrstvu dortu potřete zbytkem šlehačky a pokud možno, pomažte i okraje dortu. Na šlehačku nastrouhejte tmavou čokoládu. Celý dort ještě nazdobte višněmi. Poté ho dejte uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
- Schwarzwaldský dort podávejte ke kávě s kopečkem šlehačky. Kousek dortíku můžete ještě posypat mandličkami nebo polít likérem cherry.
Mohlo by se vám také líbit