Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne každý

Dorty 81
Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne každý Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne každý Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne každý Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne každý
  • Serves: 0 People
  • Čas přípravy:
  • Vaření:
  • Kalorie: 0
  • Obtížnost: easy
Tisk

Levný, rychlý a chutný dort, který zvládne i muž

Honí vás mlsná? Chcete ji rychle zahnat? Nebo přemýšlíte, čím překvapíte svou rodinu? Pokud ano, čtěte dál, ukážeme si jak udělat levný, ale hlavně chutný dort, jehož příprava není nikterak složitá ani časově náročná. Záměrně nepíšu upečeme, protože dort je připravován za studena a není potřeba zapínat troubu. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, ať už je to dáno s použitím převážně základních surovin nebo snadností jeho postupu. Zároveň v kuchyni nestrávíte ani mnoho času, od prázdné formy po vložení hotového dortu do lednice neuplyne déle než 30 minut.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Poté co vyskládáme piškoty, vezmeme šťávu z kompotu a tzv. cik-cak je pokapeme.
  2. Vezmeme formu (ideálně takovou jaká je na obrázku č. 1 – průměr 26cm, ale pokud máte menší/větší, nevadí) a otevřeme si pytlík s piškotama.
  3. Piškoty začneme rovnat vedle sebe rovnou stranou na dno formy.
  4. Až jej máme celé vyskládané, tak proces opakujeme, ale piškoty obrátíme a vkládáme zakulacenou stranou dolů.
  5. Poté vezmeme malou lžíci a piškoty pokapeme šťávou z kompotu. To proto, aby nám změkly a zároveň získali lehkou chuť ovoce.
  6. Přidáme ovoce, zakysanou smetanu a proces opakujeme
  7. V dalším kroku přidáme nahodile kousky ovoce (v mém případě ostružiny) a celou vrstvu zakryjeme smetanou a začneme znovu pokládat druhou vrstvu.
  8. Pokud jedete přesně podle receptu, pak byste měli mít něco takového.
  9. Jakmile položíme piškoty, znovu přidáme kousky ovoce a smetanu.
  10. Mělo by vám vzniknout něco takového jako je na obrázku výše. Ještě ale není konec, znovu položíme novou vrstvu.
  11. Tentokrát třetí a poslední.
  12. Tu už ale nezakryjeme smetanou.
  13. Z estetického hlediska poslední vrstvu nezakryjeme smetanou, ale necháme odkrytou
  14. Dort je hotový, teď už jej vložit do lednice a nechat uležet. Než to ale uděláte, pokračujte na další bod.
  15. Vrchní část dortu pokryjeme mikrotenovými sáčky
  16. Než jej ale dáme do lednice, vezmeme si dva mikrotenové sáčky a těmi zakryjeme horní část dortu.
  17. Poté si napustíme do hrnce vodu – zhruba 1 litr vody. Poté jej vložíme na dort. Váha hrnce s vodou způsobí, že se vrstvy navzájem spojí a udělají pevný celek.
  18. Tak a po hodině pobytu dortu v ledničce můžete servírovat. Dobrou chuť!

Mohlo by se vám také líbit

Přidejte svůj komentář